fbpx

Q&A: drie maanden wonen en werken in Valencia vanwege het klimaat

wonen werken Valencia

Sinds ik heb verteld dat ik ga wonen en werken in Valencia krijg ik veel vragen. Vandaag, in deze Q&A (vragen & antwoorden), deel ik de meest gestelde vragen en geef ik mijn antwoord. Het zijn eigenlijk allemaal vragen over wonen en werken in Valencia. Ik snap dat daar veel onduidelijkheid over is. Hopelijk schets ik vandaag een beter beeld bij mijn plannen rondom drie maanden Valencia!

Wonen en werken in Valencia

Als ik vertel dat ik drie maanden naar Valencia ga is negen van de tien keer de eerste vraag “wat ga je dan doen?”. Serieus! Echt iedereen stelt die vraag. Dat heeft voor mij maar weer bevestigd dat het in onze maatschappij ‘normaal’ is dat je altijd iets doet om iets te doen (als je snapt wat ik bedoel ). Maar zoals ik in een eerder artikel al vertelde, ik wil graag gaan kijken wat ík wil doen. Daarnaast is dit het juiste moment om zoiets te doen. Ik zit namelijk nergens aan vast, geen werkgever, geen huur. De enige vraag was, waarom niet nu? En daar had ik geen tegenargument op haha.

Q&A: drie maanden wonen en werken in Valencia

Waarom ga je?

Zoals ik net als zei, ik zit nergens aan vast. En dat is voor de eerste keer in for ever! De afgelopen 20 jaar (aantal jaar dat ik op school heb gezeten en/of studie heb gevolgd) heb ik me moeten aanpassen aan de school waar ik op zat. Misschien ken je het gezegde “je kunt je geld maar een keer uitgeven”, dat is voor mij precies hetzelfde met mijn energie. Dus, toen dat wegviel, dacht ik: wat wil ík? En ik wil even niks, op strand een boek lezen en siësta houden, gewoon omdat iedereen dat doet en niet alleen ik :). Daarnaast heb ik ook erg nieuwsgierig hoe het is om voor een langere tijd in een ander land, cultuur en klimaat te leven.

Waarom Valencia?

Vanwege het klimaat ga ik naar Valencia en blijkbaar heeft Valencia het beste klimaat van Europa. Het wordt er in de winter niet mega koud en vooral is het niet erg benauwd door het zeeklimaat. En daarvoor ga ik naar Spanje, vanwege minder luchtvochtigheid. Ik merk in Nederland erg snel wanneer het bewolkt is of hoge luchtvochtigheid is. En dat is nogal vaak en daar gaat mijn lichaam niet zo goed op. Als paar dagen in Nederland minder vochtig is, merk ik dat snel en vind ik dat veel fijner. Daarom ga ik ook drie maanden, waaronder november en december. Dat zijn voor mij in NL niet zo’n fijne maanden en ben heel nieuwsgierig hoe mijn lichaam reageert op een ander klimaat!

Lees ook: 

Wat ga je doen in Valencia?

Ik ga natuurlijk wonen en werken in Valencia. Qua werken blijf ik ondernemen voor Studio Luchtig en blijf ik opdrachten aannemen. Het plan is wel om niet vijf dagen per week te werken, maar meer richting de drie per week. Zodat ik lekker lang weekend heb, omgeving kan verkennen én een Spaanse taalcursus kan gaan doen. Daarnaast ben ik van plan om lekker veel op het strand te gaan liggen! Ik wil een fiets leasen zodat ik iets meer ruimte heb om me te verplaatsen en niet meteen met het OV hoef. Voor de rest zal ik veel gaan lopen. 

Waar ga je wonen als je in Valencia zit?

Ik heb een verblijf geregeld via Airbnb waar ik drie maanden zal verblijven. Daar heb ik mijn eigen bed, bank, balkon, badkamer en bureautje. Keuken deel ik met mensen die daar wonen. Daar heb ik expres voor gekozen, dan zit ik lekker dicht bij de locals en als er dan niets gebeurt of ik wil iets weten, kan ik het aan hen vragen. 

Hoe krijg je je inkomen?

Zoals ik net al aangaf, blijf ik gewoon ondernemen. Ik ben tenslotte online ondernemer én locatie onafhankelijk. Ik zal we iets minder opdrachten aannemen dan dat ik gewoon in Nederland zou hebben gedaan, hierin zal ik balans moeten zoeken. Daarnaast heb ik ook nog Hou Het Luchtig, waarbij ik passief inkomen verdien en dit wil laten groeien. Ow, en ik heb spaargeld, altijd een back-up plan!

Wat ga je doen als de situatie rondom corona niet verbetert?

Ja, het ziet er jammer genoeg niet goed uit op dit moment in Spanje. Qua annuleren van mijn verblijf moet ik eind augustus een keuze maken zodat ik nog een gedeelte terug kan krijgen. Maar als de situatie in Valencia hetzelfde is als in Nederland ga ik gewoon. Uitwijk mogelijkheden zijn dat ik dan één maand of zes weken ga. En als de situatie slechter is dan in Nederland, blijf ik thuis en verplaats ik heel het plan naar voorjaar 2021 of najaar 2021. Wel wil ik dan graag uit huis en dan alsnog eind september of oktober een plekje voor mezelf zoeken, maar dan in Tilburg.  

Alle tips en advisee voor Valencia zijn zeer welkom! Laat even een reactie hieronder achter, in de comments.

Liefs, Fenna

Lees ook: 

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

6 Reacties

 1. 7 augustus 2020 / 16:10

  Ik had het nog niet gelezen dat je plannen had om voor een tijdje naar het buitenland te trekken. Gezien je gezondheid vind ik het ook helemaal niet zo’n gek idee. Ik hoop en gun het je dan ook dat dit door kan gaan!

 2. 10 augustus 2020 / 11:06

  Ik had nog niets gelezen over je plannen, maar ik vind het heel knap hoe je voor je eigen gezondheid kiest en deze stap maakt ook al zijn de omstandigheden om internationaal te reizen momenteel niet ideaal. Toevallig verhuis ik dit najaar ook voor een tijdje naar Spanje (Asturias). Ik wens je alvast het allerbeste en hoop dat alles door kan gaan zoals je voor ogen hebt!

  • 11 augustus 2020 / 10:00

   Wat tof om te horen dat je naar Spanje gaat verhuizen! Heel veel succes! Ik hoop het ook, dank je wel. Liefs Fenna

 3. 21 augustus 2020 / 12:23

  Wat een heerlijk vooruitzicht om te gaan wonen, werken en relaxen in Valencia! Hopelijk wordt het wat beter qua Corona en blijft de regio op geel staan. Voor wat betreft tips, misschien is het leuk om Spaans te leren in Valencia? Hoeft niet direct drie maanden maar je kunt het ook een week (of 2) doen. Dan is het wat makkelijker om je te mengen met de lokale bewoners. In ieder geval alvast heel veel plezier gewenst!

  • 21 augustus 2020 / 17:19

   Hallo Mandy, ja ben ik ook zeker van plan! Lijkt me leuk om te leren én makkelijker om me te mengen. We shall see of het doorgaat. Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: