fbpx

Zelfcompassie – wees lief voor jezelf momenten

Zelfcompassie

Ik loop eigenlijk al wel weer een paar dagen op mijn tenen qua vermoeidheid… Zelfcompassie is dan ver te zoeken. Dan ga ik alles ga twijfelen en vooral mezelf. Wat ik doe en hoe ik dingen doe… en ook wonen en of ik het allemaal wel kan… Hoe kom ik daarvan af!?

Zelfcompassie

Liever voor jezelf zijn is iets waar ik vaker over schrijf, zoals in het artikel “drie praktische tips om goed voor jezelf te zorgen”, maar dat betekent niet dat ik het altijd even goed doe. Vooral als ik moe ben en meer pijn ervaar dan ‘normaal’ neemt dat stemmetje weleens de overhand. En dan gaat het in mijn hoofd van de ene naar de andere gedachte:

  • Langer lockdown
  • Kan ik het wel?
  • Piekeren…
  • Moe
  • Moeilijk zaken loslaten
  • Laatste week veel pijn
  • Doorzetten
  • Meer dankbaarheden opschrijven 
  • Niks om naar uit te kijken
  • Angst om corona te krijgen

Zo zit ik mezelf een beetje in de weg. Niet de bedoeling!! Meestal maak ik die switch sneller en zit ik er niet zolang mee. Maar door pijn en vermoeidheid kostte het wat meer tijd. Helemaal klaar mee! Stop! Stop met overdenken, ik ga het gewoon doen als ik daar zin in heb!

Lees ook:

Wees lief voor jezelf momenten = zelfcompassie

Dus, plan mijn plan van aanpak: powernapjes all over the place, niet alles overdenken, lief zijn voor mezelf en genieten van kleine dingen. Ik ben meteen in mijn agenda powernapjes gepland én diezelfde dag een powernap gedaan. Ik heb mijn laptop geopend én toch lekker gewerkt. Ik heb een boek gekocht dat ik al lang wilde hebben én iets lekkers gekocht bij leuk winkeltje om de hoek! Helemaal fijn! Allemaal momenten waarop ik lief was voor mezelf én mijn gedachtes niet de overhand namen. En de dag erop voelde ik me al stukken beter! Dit ga ik vasthouden en ik kijk niet meer terug.

Boek tips:

Wees lief voor jezelf en omarm een leven met meer zelfvertrouwen, liefde voor jezelf én minder stress! Ik gebruik nu op Instagram de hashtag, #weesliefvoorjezelfmomenten, maak er ook zeker gebruik van als herinnering aan jezelf! Hoe ga jij om met pieker gedachtes? Laat het me hieronder weten in de reactie.

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: