fbpx

Beginnen met mediteren & in 10 dagen 100 minuten gemediteerd

door | jan 29, 2018 | Leven, Mindset

Ik ga beginnen met mediteren, en nu wil ik het echt volhouden! Via de app Headspace ging ik nogmaals (inderdaad was de eerste poging om te beginnen mediteren) proberen of mediteren iets voor mij is. De app Headspace vond ik superhandig om mee te beginnen met mediteren. Je krijgt binnen 10 dagen een heel goed beeld wat het inhoudt en wat jij van mediteren vindt. Ik hoorde weer via verschillende wegen dat mediteren hét moest zijn, dus gaf ik het nog één kans.

Beginnen met mediteren

De app Headspace heeft mij  10 dagen elke dag te laten mediteren. Ik vind het knap van mijzelf! Maar ik kreeg ook al redelijk snel door dat ik het erg fijn vind om te doen. De stap was daardoor niet supergroot om ervoor te gaan zitten. Wel merk ik dat ik nog niet het moment heb gevonden om mediteren in mijn dagelijks ritueel een plekje te geven. Ik denk wanneer ik dat moment wel heb gevonden, het nog makkelijk wordt om het rust momentje te pakken. Want ik zie het echt als een rust moment. Eerst dacht ik, 10 minuten is geen rust, maar ik denk dat je het voor jezelf moet probeer om uit te vinden dat het wel echt zo is.

Bodyscan

Naast dat het rust geeft, kan ik tijdens mediteren ook goed duidelijk krijgen hoe mijn lichaam ervoor staat. Soms dender je de hele dag door en denk je om 22:00 uur, heb toch wel veel pijn. Maar ik merk met mediteren dat ik al sneller door heb hoe mijn lichaam voelt. Op dit soort moment kan ik actie ondernemen ten goede van mijn lichaam. Daarnaast kan ik tijdens mediteren ook even mijn gedachte ordenen en focussen wat belangrijk is. Ik heb al eerder prioriteiten vastgesteld en mediteren helpt om de focus te bewaren.

Alleen maar positieve dingen over mijn begin met mediteren! Ik ben erg benieuwd of dat ik het nog langer vol kan houden. Dus, ik zou zeggen download de app Headspace of een andere app om het eens uit te proberen. Goed voor je mind & body.

Liefs, Fenna