fbpx

Beginnen met mediteren & in 10 dagen 100 minuten gemediteerd

Beginnen met mediteren

Ik ga beginnen met mediteren, en nu wil ik het echt volhouden! Via de app Headspace ging ik nogmaals (inderdaad was de eerste poging om te beginnen mediteren) proberen of mediteren iets voor mij is. De app Headspace vond ik superhandig om mee te beginnen met mediteren. Je krijgt binnen 10 dagen een heel goed beeld wat het inhoudt en wat jij van mediteren vindt. Ik hoorde weer via verschillende wegen dat mediteren hét moest zijn, dus gaf ik het nog één kans.

Beginnen met mediteren

De app Headspace heeft mij  10 dagen elke dag te laten mediteren. Ik vind het knap van mijzelf! Maar ik kreeg ook al redelijk snel door dat ik het erg fijn vind om te doen. De stap was daardoor niet supergroot om ervoor te gaan zitten. Wel merk ik dat ik nog niet het moment heb gevonden om mediteren in mijn dagelijks ritueel een plekje te geven. Ik denk wanneer ik dat moment wel heb gevonden, het nog makkelijk wordt om het rust momentje te pakken. Want ik zie het echt als een rust moment. Eerst dacht ik, 10 minuten is geen rust, maar ik denk dat je het voor jezelf moet probeer om uit te vinden dat het wel echt zo is.

Bodyscan

Naast dat het rust geeft, kan ik tijdens mediteren ook goed duidelijk krijgen hoe mijn lichaam ervoor staat. Soms dender je de hele dag door en denk je om 22:00 uur, heb toch wel veel pijn. Maar ik merk met mediteren dat ik al sneller door heb hoe mijn lichaam voelt. Op dit soort moment kan ik actie ondernemen ten goede van mijn lichaam. Daarnaast kan ik tijdens mediteren ook even mijn gedachte ordenen en focussen wat belangrijk is. Ik heb al eerder prioriteiten vastgesteld en mediteren helpt om de focus te bewaren.

Alleen maar positieve dingen over mijn begin met mediteren! Ik ben erg benieuwd of dat ik het nog langer vol kan houden. Dus, ik zou zeggen download de app Headspace of een andere app om het eens uit te proberen. Goed voor je mind & body.

Liefs, Fenna

4 Reacties

 1. 29 januari 2018 / 08:29

  Haha wat toevallig! Die app heb ik gisteravond op mijn mobiel gezet! Heb jij een betaald abonnement genomen? Fijn dat het je zo goed bevalt! Ik ben meerdere keren begonnen met mediteren maar nooit de discipline gehad om ermee door te gaan terwijl ik echt merk dat ik er baat bij heb. Nu dus echt volhouden! Is ook lief zijn voor jezelf ūüėČ

  • 29 januari 2018 / 08:32

   Hee Nayana, ik heb precies het zelfde! Maar tot nu toe mediteer ik elke dag met de app. Erg fijn. Ik heb niet betaald, als je het eerste basis pakket hebt gehad krijg je elke dag een gratis nieuwe en je kunt dat eerste gratis packet herhalen. Dus, nog niet betaald maar sta er wel voor open. Liefs, Fenna

 2. 29 januari 2018 / 14:29

  Wat interessant om jouw ervaring te lezen. Ik heb de app gedownload omdat ik iedereen er zie over posten maar ik vind het moeilijk om eraan te beginnen. Ik denk inderdaad dat als je een vast moment hebt dat het vlotter gaat. Ik ga het zeker is proberen.

  • 29 januari 2018 / 19:29

   Hee Kirsten, gewoon proberen en als het niks is weet je dat ook hihi. Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: