fbpx

Bijkletsen: My first week in Cambridge

door | aug 20, 2017 | Leven, Reizen

Vorige week zondag kwam ik vol spanning aan in Cambridge, dat hebben jullie allemaal kunnen zien in deze vlog. Ik zal als eerst vertellen dat ik het super naar mij zin heb, erg veel leer en veel nieuwe, leuke, mensen heb ontmoet. Ik ben hier in Cambridge omdat ik hier twee weken lang een Engelse (duh) taalcursus volg aan de Bell English school. Dus… hoe is het gegaan?

Cambridge Dairy

Zondag was ik al vroeg in Cambridge waar ik meteen nieuwe mensen heb ontmoet en het was superlekker weer, dus die dag kon niet meer stuk! Erg genoten (ondanks dat ik bijna 20 uur op was).

Maandag was de eerste schooldag, na alle formaliteiten zoals testjes en gegevens geven, had ik na de lunch mijn eerste les. Ik vond deze les erg makkelijk en ben daarom na twee dagen ook van les gewisseld, de les bevalt mij nu beter. Op maandag wordt er voor de nieuwe studenten een tour door Cambridge georganiseerd, die begon om 17:00 uur. We hebben (heel snel) Cambridge gezien en langs alle populairste plekken gelopen. Toen heb ik nog met een aantal klasgenoten wat gegeten, maar iedereen was zo moe dat we snel weer naar huis zijn gegaan.

Dinsdag, woensdag en donderdag had ik school van 09:15 tot 15:15, ik ga per bus naar school wat ongeveer 10 minuten duurt. Alleen rijden die dubbeldekkers hier niet op tijd, dus moet je er extra vroeg staan om niet te laat op school te komen. De lessen zijn erg leuk! In de ochtend heb ik twee lessen van 1,5 uur grammatica/spreken en in de middag heb ik één les van 1 uur en 15 minuten lezen/schrijven. Alle docenten zijn erg aardig en ze maken de lessen leuk om te volgen, mijn klasgenoten van deze week waren ook allemaal erg aardig! (Komende week heb ik andere klasgenoten omdat er veel weer naar huis zijn gegaan). Na school doe ik boodschappen, koop ik wat lekkers voor mijzelf, maak ik beetje huiswerk en kijk ik Netflix, kook ik voor mijzelf en kijk ik meer Netflix/lezen en slaaaapen.

Vrijdag heb ik tot 13:00 uur les, afgelopen vrijdag ben ik meegegaan op een trip, georganiseerd door Bell, naar Grantchster. Dit was de eerste dag dat het regende, de andere dagen waren zo zonnig! Ik heb echte Britse scones gegeten met clotted cream en jam, zoooo lekker! Gelukkig begon de zon weer te schijnen zodat we ook nog Grantchester hebben kunnen zien.

Zaterdag, weekend! Ik ben ik mijn eentje naar Cambridge gegaan om het eens goed te bekijken, ik wilde graag naar een boekenwinkel waar ik twee boeken kocht, ik heb geen college bezocht maar overal wel langsgelopen. Het was zo druk dat ik geen zin had om naar binnen te gaan. Nadat ik sushi kocht voor mijn avondeten ben ik na de lunch weer naar huis gegaan. Ik was erg moe, heel de schoolweek was erg leuk maar zo vermoeiend. Toch ben ik in de avond nog naar de bios gegaan met klasgenootjes, was wel erg gezellig.

Zondag ben ik nog even naar Cambridge gegaan met twee andere meisjes. Ik heb nog een boek gekocht, een ringetje en een echte Cambridge University vest. Maar ik was zo moe en veel last van keelpijn dat ik vroeg naar huis ben gegaan, nadat ik (of course) sushi had gekocht voor mijn avondeten.

En dat was mijn eerste week!

Ik heb nog meer te vertellen, maar dit berichtje wordt al erg lang, dus dat doe ik een andere keer!

Liefs vanuit Cambridge, Fenna