fbpx

Daten met een onzichtbare ziekte: zeg je het wel of niet?

daten met een onzichtbare ziekte

Mijn beste (of slechtste) bewaarde geheim van 2020/begin 2021. Net voordat corona begon (begin 2020) begon ik met daten, achteraf gezien natuurlijk slecht moment hahah. Over daten in corona kan ik ook wel een artikel schrijven, wie weet in de toekomst… Maar deze keer, daten met een onzichtbare ziekte, zeg je het wel of niet?

Daten met een onzichtbare ziekte

“Ik dacht dat je alles deelde op Instagram!?”. Niet dus! Als je mij écht écht goed volgt, of liever gezegd dan misschien wel stalkt hahah, dan had je het misschien kunnen weten… Mijn vriendinnen weten vaak wel waar ik uithang en als ik dan iets plaatst op stories van Instagram terwijl ik op een date ben (of tijdens het wachten me verveel), maar dat dan niet per se op Instagram zeg waar of met wie ik ben… (jaja). Dan appt er altijd wel een vriendinnen met ‘veel plezier!”. Dubbel spion vibes hahah! Maar zonder toestemming van een ander plaatst ik nooit iets op Instagram van Hou Het Luchtig en op een eerste date dat vragen is écht niet de bedoeling. Liefste telefoon gewoon in mijn broekzak laten…

Online daten

Over online daten zijn de meningen verdeeld, wel of niet fijn… maar tijdens corona was het best handig aangezien dat de enige plek was waar je nieuwe mensen kon leren kennen. Er zijn honderden apps, mijn advies is Happn, je haalt degene die er voor 1 ding op zitten zo tussenuit en naar mijn ervaring is het een redelijk serieuze app. Maak een profiel aan, vul een aantal gegevens in en kies een paar leuke foto’s. Klaar is Kees, makkelijker kan niet.

Daten met een onzichtbare ziekte kost energie 

Ik begon met daten, ik begon met chatten en had meerdere eerste dates. Wel kost het allemaal energie. Zelfs chatten, je wilt toch antwoorden en het liefste niet te snel, maar ook niet te laat… 9/10 ‘matches’ die je hebt zullen niet antwoorden of zitten op een date app voor hun ego en dan heb je mensen met wie je chat loopt en dan loopt het gesprek snel dood en dan heb je nog een aantal mensen met wie je langer chat en wellicht afspreekt. Wanneer het gesprek op gang blijft geef ik je bij deze alvast mijn beste tip: spreek snel af. Dan weet je meteen of je wilt blijven chatten en energie in wilt stoppen. Je kunt wel blijven chatten en dan kan het allemaal heel leuk zijn, maar iemand in het echt spreken is altijd anders. 

Nieuwe mensen leren kennen

Als ik nog iets heb geleerd is dat daten ook gewoon leuk is! Je leert nieuwe mensen kennen, je hebt vaak leuke gesprekken. Ook al is er geen klik, is het altijd wel gezellig. Maak daarom van daten ook geen big deal, anders kost het nog meer energie. Doe het gewoon voor de lol en kijk maar waar je uitkomt. Het is ook gewoon gezellig om nieuwe mensen te leren kennen. 

Ik heb het afgelopen 1,5 jaar heel veel eerste dates gehad, een aantal tweede en met een enkeling een derde date (of meer). Al die eerste dates waren vaak heel gezellig, maar 1x was het heel ongemakkelijk haha. Ik had daarom ook altijd een back-up plan, voor als het niks is, dan kun je na een uur altijd zeggen “helemaal vergeten, maar ik heb over 20 minuten nog een afspraak, doei!”. Ook laat ik altijd iemand weten waar ik uithang, ouders of vriendin. En door corona waren het veel wandel dates, maar altijd in een wat drukker park of plek. Al heb ik ook één keer met iemand video gebeld, toen corona echt net was begonnen in april 2020, hahaha dat was ik al bijna vergeten!

Daten met een onzichtbare ziekte: vertel je het?

Je ziet het niet maar het is er wel. Dus je hoeft het niet meteen te zeggen. Die vrijheid heb je om een keuze te maken. Dat heeft voor- en nadelen. Ik heb van alles geprobeerd, niet zeggen, wel zeggen, bewust zeggen of omdat het zomaar ter sprake kwam. Wat voor mij niet werkt is om het niet te zeggen, ik kan dat eigenlijk al niet vertellen over wat ik doe qua werk en over Hou Het Luchtig vertellen. Ik begin altijd met ‘ik maak content’, dan kan ik later precies vertellen waarover. 

Maar ik vertel het ook niet meteen op een 1e date. Ik voel me niet prettig bij het idee om meteen zo iets persoonlijks te vertellen als ik niet eens weet of ik iemand een tweede keer wil spreken. Dat gaat de ander ook niet doen. Maar ik heb het ook wel eens op eerste date verteld omdat het random ter sprake kwam, dan is het ook goed. Probeer hier ook luchtig in te staan. Als je het verteld, gewoon omdat het ter sprake komt, dan kun je meteen checken hoe de ander reageert. Goede eerste test!

Vertel jij het wel of niet?

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: