fbpx

Digital nomad & chronisch ziek, gaat dat samen? Denk in mogelijkheden!

door | jul 29, 2020 | Leven, Ondernemen, Reizen

Hoe dan!? Digital nomad en chronisch ziek!? Voor mij is alles mogelijk op dit moment. Ik zit nergens aan vast: geen huur, geen studie, geen werkgever. Wat ga ik doen? Dat zijn dus vragen die de afgelopen tijd door mijn hoofd spookte. Ik wist dat ik na mijn studie verder wilde met mijn bedrijven: Hou Het Luchtig en Studio Luchtig. Maar dat was het wel een beetje. 

Wat wil ik?

De afgelopen 20 jaar (aantal jaar dat ik op school heb gezeten en/of studie heb gevolgd) heb ik me moeten aanpassen aan de school waar ik op zat. Bij wat voor soort vraag ook, om bijvoorbeeld met vriendinnen of mijn familie iets te gaan doen, was de eerste vraag die ik mezelf stelde: kan dat vanwege school? Heb ik de ruimte en energie om iets te gaan doen of moeten ik rusten zodat ik mijn energie voor school heb. Het zit altijd in je achterhoofd. Misschien ken je het gezegde “je kunt je geld maar een keer uitgeven”, dat is voor mij precies hetzelfde met mijn energie. Dus, toen dat wegviel, dacht ik: wat wil ík? En ik wil even nergens aan vastzitten. Alleen naar mezelf kijken door te blijven vragen “wat wil ik?”.

Vrijheid

Ik heb me laten inspireren door anderen op Instagram en andere online middelen. Ik heb gekeken naar wat wil ik: vrijheid en ondernemen. Wie doet dat? Wie doet wat ik wil doen? Toen kwam ik uit bij Suzanne van vrijemeid.nl. Ik volgde Suzanne al even & toen haar boek uit kwam heb ik dat als eerste gelezen. Door haar boek heb ik al een beetje kunnen zien wat ze doet en wat voor kennis ze heeft. Daarna bracht ze ook een e-courses uit, maar ik wilde meer. Ik wilde een sparringpartner en iemand die naar mij luistert en mij kan helpen. Ik ken namelijk niemand in mijn omgeving die doet wat ik wil doen, dus ben ik gaan kijken wie mij kan helpen. En zo kwam ik bij Suzanne uit en ben ik begonnen met 1:1 coaching traject!

Digital nomad & chronisch ziek

Digital nomad is volgens vrijemeid.nl “iemand die rondreist en dankzij digitale middelen onderweg geld kan verdienen. Zij hebben strict genomen geen vaste verblijfplaats, reizen veel rond en hebben locatie-onafhankelijk werk waarmee ze ongeacht hun locatie geld kunnen verdienen.”. Voor mij, als iemand met een chronische ziekte, is digital nomad lifestyle veel meer. Het is, niet zo afhankelijk zijn van je energie en je gezondheid door passief inkomen (digitale middelen) te generen. Ik kan niet fulltime werken, maar als ik mijn fulltime werk én passief inkomen kan verdienen, zou dat fantastisch zijn! Maar ook door locatie onafhankelijk te werken past digital nomad lifestyle bij mij. Veel mensen met een chronische ziekte, waaronder ik, hebben minder last van klachten in een ander klimaat, zoals in de bergen of zeeklimaat.   

Denk ik mogelijkheden: Digital nomad én chronisch ziek

En nu denk je misschien, net als ik dacht, HOE DAN?! Digital nomad en chronisch ziek!? Ik heb een tas vol medicatie en ik kan no way rondreizen! Wat als dat niet hoeft? Wat als het anders kan? Waarom zou je per se een backpack mee moeten nemen en rond gaan reizen door een vochtig land? Er zijn mensen die dat doen en geweldig vinden, maar ik zou het fysiek niet kunnen. Wat kan ik wel? Wat wil ik? Ik wil reizen, kijken of mijn lichaam tegen letterlijk minder grenzen aan loopt in een ander klimaat? Dus, heb ik gekozen om 3 maanden (indien de situatie rondom corona het toelaat, hoop het zo!) naar Valencia te gaan!! Op deze manier hoef ik niet echt rond te reizen, ik kan één plek en omgeving gaan verkennen én daar gaan werken. Ik heb ten slotte alleen mijn laptop nodig om te werken. Vlucht is geboekt en verblijf is geregeld. En nu dit geregeld is merk ik dat ik al begin te denken “waar wil ik begin volgend jaar naartoe?”.

Iets voor jou?

Samen met Suzanne en door het 1:1 traject ga ik de komende weken verder werken aan mijn bedrijf, aan mijn mindset en aan het creëren van vrijheid door bijvoorbeeld autonomie en passief inkomen. Wil jij ook kijken of dit wat voor jou is? Er zijn genoeg boeken die meer over dit onderwerp vertellen, zoals: 

Spoiler alert: bij mij is het ook niet van de ene op andere dag gegaan, maar daar zal ik in een ander artikel meer over vertellen. Stap voor stap :).Heb jij nog tips of adviezen? Deel ze dan hieronder door een reactie achter te laten!

Liefs Fenna

PS. Dit bericht maakt gebruik van affiliatie markting. 

Bewaar dit artikel op Pinterest: