fbpx

Review: Concept M debuutroman van Aafke Romeijn

door | sep 14, 2018 | Boeken, Leven

Sommige hebben via Instagram of Facebook al kunnen lezen dat ik komend half jaar een BOEK GA SCHRIJVEN via mijn minor. Dat betekent dat ik nog meer lees dan normaal, de boeken vliegen erdoorheen, gelukkig ben ik sinds kort lid bij Bibliotheek Midden-Brabant. Ik review hier op Hou Het Luchtig zo nu en dan wel eens boeken, maar eigenlijk wil ik dat de komende periode meer doen omdat ik er nu heel erg mee bezig ben. Het worden korte reviews met als doel leuke boeken te delen!

Concept M

Het leukste boek wat ik in tijden heb gelezen is de debuutroman van Aafke Romeijn genaamd Concept M. Het speelt zich af in het jaar 2020, in een Nederland dat lijkt op Nederland waar we nu in leven. Dat was het eerste punt wat ik zo sterk vind aan dit boek, je kunt je heel makkelijk in het boek verplaatsen. Het gaat over Hava, 25-jarige vrouw die chronisch ziek is. Zij is niet alleen, een heel groot gedeelte van de bevolking is ziek, ze noemen het kleurloosheid. De maatschappij is verdeeld in zieke en gezonden mensen, maar de zieke mensen worden de meerderheid waardoor de gezonde mensen en de overheid niet meer de kosten kunnen betalen voor bijvoorbeeld medicatie. Hava raakt bevriend met een groep gezonden mensen en begint zich af te vragen hoe het verder moet met de maatschappij als er steeds meer kleurloze mensen bijkomen. Daarom begint ze te twijfelen aan haar eigen bestaansrecht en besluit dat het tijd is voor actie.

5 sterren

Ik vond het een erg goed boek. Aafke veranderd de maatschappij maar het lijkt toch erg veel op die van ons, door problemen en politiek te benoemen. Het is geen standaard boek, maar zeker de moeite waard om te lezen. Je kunt je heel makkelijk in de wereld van het boek verplaatsen omdat het aan een kant toch wel op die van ons lijkt. En dat vond ik supertof om te zien. Hier wordt non-fictie en fictie fantastisch met elkaar verbonden.

Heb jij een goede lees tip, laat het mij weten! Het boek Concept M vind je hier bij bol.com.

Liefs, Fenna