fbpx

Zo maak je een wekelijkse planning & een checklist voor meer overzicht

wekelijkse planning

Wekelijkse planning maken is mijn favoriete manier om de week te overzien. Ik heb al vaker geschreven over plannen en passie voor to do lijstjes maken. Ik ben sinds begin 2017 al bezig om de juiste manier voor mij te vinden; schoolagenda, grote papier agenda, een digitale agenda, bullet journal of allemaal naast elkaar. Aan elke manier vind ik wel iets fijn en iets minder fijn. Ik wil in dit artikel, n.a.v. van een vraag van een Instagram volger, mijn wekelijkse planning methode laten zien die ik nu al 10 weken gebruik!

Wekelijkse planning maken doe je zo!

Tijdens mijn zoektocht naar de beste methode voor mij om een planning te maken heb ik al veel uitgeprobeerd. Van de bullet journal vond ik de habit tracker (is een manier waarop je kunt bijhouden wat je wilt bijhouden) fijn, van de papieren agenda’s het overzicht en de digitale versie dat je het gemakkelijk kunt aanpassen wanneer iets veranderd. Ik ben student en mijn rooster kan elke week weer veranderen, maar op papier krijg ik het beste een overzicht. Dilemma!

planning maken doe je zo

Words are for nerds

De methode die ik nu gebruik, gebruik ik al 10 weken! Wow! Dan weet ik wel dat ik het fijn vind, anders had ik het niet al 10 weken volgehouden. Wat ik heb gedaan is eerst gekeken wat ik er fijn vind om te gebruiken. Voor mij is dat 1) to do list, 2) wekelijks overzicht en 3) habit tracker. Ik kocht een notebook van Studio Stationery. Het fijne aan dit groene boekje is dat de linker pagina wit is en de rechte pagina gelinieerd. Daarnaast heb ik ook van Studio Stationery een blok gekocht genaamd ‘weekly plan’ gekocht. Wat heb je nog meer nodig? Twee markeer stiften en een pen. Zie onderstaande foto’s.

planning maken doe je zo

wekelijkse planning

Wat ik dan doe is op de linker (lege) pagina plak ik met plakpand/tape de weekly plan en daaronder zet ik de habit tracker neer, zie onderstaande foto. De habit tracker heb ik gemaakt n.a.v. de dingen die ik dagelijks graag zou willen doen en waar ik blij van wordt als ik dat doe. Hoe ik dat heb uitgevogeld vind je in een ander bericht, klik hier om te lezen. Ik schrijf in de weekly plan de data en die markeer ik groen. Op het einde van de week, vaak vrijdag of zondag, maak ik de aankomende week, dat ziet eruit zoals op onderstaande foto.

planning maken doe je zo

Op de rechterpagina maak ik mijn to do list. Hier komt alles in te staan wat ik in die week moet doen en hier wordt dagelijks iets aan toegevoegd en ook weer afgestreept. Zie onderstaande foto.

wekelijkse planning

Het eindresultaat zie er zo uit:

planning maken doe je zo

Nu heb ik een lekker clean begin, je hebt het echt binnen 3 minuten gemaakt. Lekker makkelijk en snel. Op de agenda van mijn iPhone/macbook staan al mijn afspraken en mijn schoolrooster, dit zet ik dan in het weekly plan zodat ik overzicht heb van die week. Op mijn iPhone staan dus alle afspraken zodat ik gewoon ver vooruit afspraken kan maken, maar voor het wekelijkse overzicht heb ik dus mijn notitieboekje van Studio Stationery zoals ik hierboven heb beschreven. Wat ik ook vaak doe is op de volgende twee bladzijde ruimte houden om per dag van de week 4 dankraarheden op te schrijven. Dan heb je mooi 4 pagina’s voor een week voor je planning.

Checklist voor een wekelijkse planning

Even kort op een rijtje wat mijn wekelijkse planning nodig heeft voor meer overzicht:

  • Een to do list
  • Een weekly plan
  • Een habit tracker
  • Een ruimte om je dankbaarheden te noteren
  • Een ruimte voor je notities

Tegenwoordig maak ik nog steeds gebruik van een to do list! Maar gebruik ik in plaatst van dit notitieboekje de planner van Stuchtuurjunkie. Wat is jouw favorieten manier van een wekelijkse planning?

Liefs, Fenna

WIL JIJ LEREN HOE JE JE NIET LAAT TEGENHOUDEN DOOR BEPERKENDE GEDACHTEN? OF DOOR JE EIGEN MENTALE OF FYSIEKE BEPERKINGEN? BESTEL DAN HIER MIJN EBOOK “ZO DENK JE GRENZELOOS POSITIEF!

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

* Dit bericht heeft op 17-12-2020 een update gekregen.

1 Reactie

  1. 9 juni 2018 / 12:59

    Ik plan ook het liefst op papier, vind ik veel overzichtelijker! In mijn bullet journal maak ik per week een overzicht waarin ik per dag al mijn afspraken en to do’s heb staan. Aan het eind van elke maand een paar lege bladzijdes voor alle notities, schrijfsels en lijstjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: