fbpx

Waarom is golfen leuk & ik ben aan de juiste kant scheef!

Waarom is golfen leuk?

Waarom is golfen leuk? Beter gezegd: waarom vind ik golfen leuk? Goede vraag! Mensen kijken soms zo verbaasd als ik vertel dat ik zeker één keer per week op de golfbaan te vinden ben. Het imago is dat er op de golfclub alleen maar rijke en gepensioneerde mensen rondlopen. Voor het grootste deel is dat waar, het grijs gehalte is hoog en mijn babyblauwe Fiat staat altijd erg lollig tussen de grotere auto’s. Gelukkig zie ik ook steeds meer jeugd en mijn generatie een balletje slaan.

Waarom is golfen leuk?

Ik ben op jonge leeftijd gaan golfen en heb het vorige zomer weer vol enthousiasme opgepakt. Het is een sport wat ik kan doen met mijn conditie en slechte rug. Mijn moeder zegt altijd ‘je bent aan de juiste kant scheef’, thanks mam! Waarom golf leuk is, is omdat het zo’n flexibele sport is. Daarnaast hangt er een relaxte sfeer, iedereen is vriendelijk en jong & oud is er te vinden. Lees hieronder de tekst of bekijk de video die ik heb gemaakt met mijn 5 redenen waarom golf leuk is!

Golfen is leuk

Nog meer reden waarom specifiek ik golfen zo leuk vind:

  1. Lekker buiten in de natuur

Golfen doe je lekker buiten! Na een hele week op kantoor of op school zitten heb ik geen zin om nog een uur binnen te gaan fitnessen. Ik wil lekker naar buiten, frisse lucht inademen en vitamine D binnen krijgen. Ook als het regent, of nou ja miezert, pak ik mijn spullen. Op de driving range kun je ook droog staan. Uurtje afslaan is perfect.

  1. Golfkarretje rijden

Als je meer witl dan even oefenen dan kun je 9 holes of 18 holes lopen. Dit kan ik alleen niet lopen, dat is te veel. Daarom heb ik lid geworden van Stichting Handicart. Hiervan kun je voor een bepaald bedrag lid worden en dan kun je goedkoper een golfkar op je golfclub gebruiken. Op deze manier kan ik wel 9 holes lopen. Hier doe ik dan ongeveer 2 uur over als ik samen met iemand loop. 18 holes, 4 uur, is (nog) niet weggelegd voor mij.

Waarom is golfen leuk?

  1. Strategisch

Je moet strategisch denken als je wilt golfen. Je moet bijvoorbeeld nadenken over welke club je kiest of waar je de bal wilt spelen zodat je met zo min mogelijk slagen in de hole ligt. Over of langs het water..?

  1. Mindfulness

Ik kan niet golfen als mijn hoofd vol zit met andere zaken. Ik denk dat niemand dat kan. Je moet je concentreren op je spel en je houding. Als je 9 holes loopt is het 2 uur concentreren op golf. Dat houdt in dat ik nergens anders over kan nadenken anders merk ik dat aan mijn (slechte) spel en raak ik gefrustreerd. Eigenlijk probeer ik dus 2 uur lang mijn hoofd leeg te maken, 2 uur mediteren.

  1. Flexibel

Golfen kan je samen of alleen. Je kunt lang (9/18 holes lopen) of kort gaan (alleen ballen afslaan op de driving range en putten oefenen). Ik kijk naar wat ik aankan of naar waar ik zin in heb. Wel probeer ik één keer per week naar de golfbaan te gaan, maar ik kijk pas op de dag zelf wat ik wil doen.

Aan de juiste kant scheef & ik kan het helemaal zelf indelen. Het is leuk om te zien dat oefenen beloont en dat ik beter word. Dat is waarom golfen leuk is. Heb jij weleens gegolfd? Nog nooit gedaan en lijkt het je interessant? Vele banen hebben oefendagen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Liefs, Fenna

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: