fbpx

Jaimy Vanenburg: ik maak keuzes waardoor ik elke dag blij ben

door | feb 23, 2023 | Ondernemen, Podcast

Vorig jaar startte ik mijn podcast onder de naam Grenzeloos Leven met de gedachte andere te inspireren om zich niet te laten tegenhouden door fysieke of mentale grenzen. Samen met mijn aangescherpte visie voor mijn bedrijf en beetje extra lef ga ik de naam verduidelijken. De nieuwe naam is nu namelijk, Ziek Succesvol. Met het doel om jou alles te leren over een bedrijf creëren dat werkt voor jou én jouw grenzen.

Om dit onder de aandacht te brengen heb ik een hele week extra veel waardevolle content gedeeld op mijn Instagram account Hou het Luchtig en zal ik meerdere podcastaflevering publiceren met inspirerende én Ziek Succesvolle ondernemers. Zo kun je een interview luisteren waarbij ik zelf wordt geïnterviewd en vind je later deze week interviews met Yvonne Lankhaar en Tjarda Struik. Volg dus zeker mijn Podcast Ziek Succesvol om op de hoogte te blijven.

Maar eerst is Jaimy Vanenburg te gast:

  1. Luister de gehele hieronder de podcast terug via Spotify
  2. Bekijk de podcast op YouTube.
  3. Of scroll verder lees het interview.

Jaimy Vanenburg

Vandaag is mijn gast Jaimy Vanenburg, afgestudeerd als advocaat en ze nam een mini pensioen van 8 maanden, waar ze samen met haar partner een roadtrip maakte door Europa. In 2022 verruilde ze haar fulltime baan in voor een parttime baan als social media & online brand manager. Nu kan ze door haar parttime baan zelf bepalen waar en wanneer ze werkt. Deze vrijheid is vanwege haar chronische longziekte BPD, voor mij maar al te bekent, extra welkom. 

Op haar Instagram deelt ze met haar ruim 10 duizend volgers de ups en downs van haar fysieke herstel. Door de zwangerschap, van de te schattige Len, ging ze van een longfunctie van 33% naar 11%, met vele complicaties van dien. 

Wanneer ze helemaal is aangesterkt, is het plan om het freelance werk weer oppakken. Doorzetten lijkt een tweede natuur te zijn en haar toekomstplannen zijn vaker op het podium staan als spreker én een boek schrijven.

Naar mijn mening ben jij dus een Ziek Succesvolle ondernemer, omdat je je nooit laat tegenhouden, doorzet en kijkt naar de mogelijkheden. En ik ben mega nieuwsgierig; wat versta jij onder succes en hoe wordt je Ziek Succesvol? 

Welkom Jaimy Vanenburg… vertel! Wil je nog iets iets toevoegen aan deze introductie, ga je gang.

Hoe heb je de stap gemaakt om te gaan ondernemen?

Ik ben in 2019 toen ik nog advocaat was begonnen met meer dan vakantiefoto’s delen. Ik wilde de andere kant, mijn creatieve kant, een kans geven. Ik deed dat als advocaat dus ik deelde ook veel juridische dingen. De meeste advocaten deden dat toen via linkedin, maar nu is kan dat ook via Instagram. Ik deed dat voor de lol. Toen ik op reis was deelde ik ook veel zodat familie ook kon volgen wat ik aan het doen was. Ik vind het gewoon leuk. Toen ik terugkwam van die reis was ik zwanger. Ik ging steeds meer delen over mezelf en wat ik meemaakte. En mensen vinden het leuk. Mijn bpd was toen een minder groot onderdeel van mijn leven. Ik heb bronchiectasie, dan heb je kapotte longblaasjes. 

Op reis ben ik blijven werken, sportrecht. Toen we terugkwamen was ik al zwanger en ik was veel misselijk. Veel overgeven en ik voelde dat mijn gezondheid achteruit liep. Ik wilde prioriteit maken van mijn gezin en mijn gezondheid. Ik kreeg een andere baan aangeboden met minder uren en daar was ik blij mee. Het beeld van mezelf als advocaat moest ik aanpassen en dat was niet makkelijk. Ben wel steeds foto’s blijven delen op Insta.

Wat voor invloed hebben je fysieke grenzen op jou in dagelijks leven?

Sinds ik 16/17 ben heb ik deze longziekte. Ik kon veel en was er niet echt mee bezig. Alleen met sporten was ik snel buiten adem. Later wilde ik graag zwanger worden en mijn gynaecoloog was niet echt bekend met de gevolgen. We hebben een second opinion gevraagd en die longarts zei dat de mogelijkheid bestond dat je longfunctie achteruit zouden kunnen gaan dan. Ik had toen 32/33 procent. We wilde het liefst twee kinderen maar we wilden ook graag reizen. Het reizen met kinderen was moeilijk dus toen hebben we besloten om eerst te reizen. We hebben dus een camper gekocht maar hadden niet door hoeveel we hierover moesten leren. Het is goed gekomen hoor. 

Wat is succes voor jou Jaimy Vanenburg?

Succes is nu voor mij dat ik de doelen bereik die ik wil bereiken op mijn manier. Ik heb nu geen doelen, succes is nu dat ik mezelf niet voorbij loop. Als ik vooral blij ben is dat voor mij succes. Als ik dingen kan doen die ik leuk vind. Het is voor mij ook nog een zoektocht. Ik ben niet altijd positief. Maar ik probeer er het beste van te maken. Je mindset is hierin de sleutel. Ik heb mijn doel en dromen moeten bijstellen heb ik geleerd. Ik voel me meestal blij. Mijn keuze om te stoppen als advocaat was toch aangestuurd door wat de buitenwereld daarvan zou vinden. Het hebben van lef is luisteren naar jezelf. 

Hoe word je succesvol?

Geen angst hebben en luisteren naar jezelf. Het komt  niet aanwaaien maar als je erin gelooft en je neemt de stappen die je moet nemen dan komt het vast goed. Advocaat zijn was door mijn gezondheid niet meer te doen. Nu na mijn zwangerschap wil ik weer fitter worden. Qua energie gaat het wel goed. Ik heb nu na mijn zwangerschap wel meer last van mijn longziekte, mijn sokken aantrekken is al vermoeiend.

Hoe zorg je ervoor dat jouw grenzen je hierin niet beperken?

We hebben besloten om een dag in het weekend vrij te houden omdat we dan op die dag willen kunnen beslissen wat we gaan doen. Je wordt niet zo geleefd dan.

Waar ben je het meeste trots op?

Op mijn kind natuurlijk. Om de simpelste dingen ben ik trots bij mijn zoontje. En we hebben de keuze gemaakt om rust in de week in te bouwen. We hebben zo het leven gecreëerd dat we willen leven.

Wat is je nummer 1 tip voor andere ondernemers? 

Een reis maken met je camper. We zijn 8 maanden met zijn tweeën geweest.  Niet alles willen kunnen en doen. Bouw rust in. Dan heb je ook nooit meer haast. Bedenk: wat ben ik aan het doen en word ik daar gelukkig van?

– aldus Jaimy Vanenburg

Liefs, Fenna

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook: