fbpx

Ondernemen en vermoeidheid: hoe start je met weinig energie?

door | nov 23, 2021 | Leven, Ondernemen

Ondernemen en vermoeidheid? Starten met ondernemen wanneer je nog studeert, in loondienst werkt of in de ziektewet zit? En wanneer je weinig energie hebt? Het is mogelijk, want ik heb het ook gedaan! Naast mijns studie ben ik gestart met ondernemen, ik ben chronisch moe en ik onderneem nu fulltime!

Ondernemen en vermoeidheid

Ik zeg altijd, fulltime ondernemen en parttime werken. Ondernemen kun je namelijk niet even aan en uit zetten, maar parttime achter je laptop zitten of echt uitvoeren kan wel! En onderneming starten naast je studie, baan of vanuit de ziektewet kan ook! Ik startte naast mijn studie. Ik stond geen vakken te vullen in de supermarkt en ik had geen bijbaantje. Mijn bijbaantje was dat ik bedrijven hielp met social media. Daar moest ik laatst aan terugdenken… Ik heb op een gegeven moment bijbaantje dat ik bij mijn ouders in de schoenenwinkel had op zaterdagen in de verkoop stop gezet. Ik heb tegen mijn ouders gezegd, ik stop op zaterdagen met werken, want ik weet dat ik meer kan verdienen als ik verder ga met bedrijven helpen met hun socials.

Starten naast je studie, baan of vanuit ziektewet

Ook met minder uren kun je ondernemen. Je hoeft niet fulltime te werken, niet eens parttime. Al werk jij twee uur per dag, dan ook kun je ondernemen. Je bouwt stap voor stap je onderneming op. Voordeel hiervan is dat je geen overhaaste beslissingen neemt of over je grenzen heen gaat. Je doet precies wat jij kan en dat is voldoende! Wellicht gaat het soms iets te langzaam, maar geloof mij, wanneer jij elke dag twee uur productief aan je bedrijf werkt, kun je zoveel bereiken! Probeer het stap voor stap te doen.

Ik ben er echt van overtuigd dat wanneer jij bijvoorbeeld op een zaterdag 4 uur gaat zitten om te werken aan je bedrijf, 1x per week, dat je vanuit daar een onderneming kunt starten en kunt laten groeien. Hoe ik dit weet? Ik heb het precies zo gedaan! Ik werkte 2 jaar lang alleen op een zaterdag en na mijn studie begon ik met fulltime ondernemen en parttime werken.

Onthoud ook: Je hoeft niet meteen alles perfect te hebben. Ik zeg altijd, als je wilt ondernemen hoef je maar één ding te hebben om te starten en dat is 1 klant. Je hoeft geen website, social media kanalen of e-mailhandtekening te hebben. Je bent ondernemer wanneer je 1 iemand helpt met wat jij te bieden hebt. Vanaf daar kun je bouwen, leren en groeien. En vind jij 1 klant genoeg, dan is dat ook goed!

Hoe start je met weinig energie?

Ik ben een groot voorstander van dat er meerder wegen naar Rome leiden. Er zijn zoveel mogelijkheden! Ik deel hieronder twee boeken die heel goed de verschillende mogelijkheden van het ondernemen laten zien.

Hulp nodig om te starten met ondernemen en vermoeidheid? Ik zette alle bedrijven en organisaties op een rijtje die jou kunnen helpen!

Liefs, Fenna


DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

ondernemen en vermoeidheid
ondernemen en vermoeidheid