fbpx

Eigen onderneming starten met een beperking: waar kun je terecht?

door | apr 6, 2021 | Leven, Ondernemen

Een eigen onderneming starten met een beperking? Gewoon doen! Wanneer je een beperking of chronische ziekte hebt, kan het lastig zijn om een baan te vinden die bij jou en jou situatie past. Een mogelijkheid is om je eigen baan te creeëren en een onderneming te starten.

Onderneming starten met een beperking

Je kunt een eigen onderneming starten met een beperking vanuit Wajong, een andere uitkering, vanuit noodzaak of omdat je gewoon wilt ondernemen. Er zijn heel veel mogelijkheden, voor mij persoonlijk was het een combinatie. Ik wilde ondernemen én het was de beste optie voor mijn lichaam.

Ik hoor veel om me heen dat mensen die ondernemen met een beperking zijn gaan ondernemen vanuit noodzaak. Zodat ze zelf hun uren in kunnen delen, geen tot weinig verantwoording af te leggen en te luisteren naar hun lichaam i.p.v. een baas. Ik heb al in het eerste jaar van mijn hbo studie gezegd, ik ga ondernemen. Dat leek me een goed idee. Ik houd er sowieso niet van als anderen zeggen dat ik iets ‘moet’ doen… en ik wilde zelf beslissen of ik in de middag een powernap kon gaan doen. Ik onderneem al ruim drie jaar, dus dit is niet van de een op de andere dag gekomen. Toch, beste besluit ever!

Waar kun je terecht voor informatie?

Websites met informatie:

Andere artikelen op mijn blog die je wellicht interessant vindt:

Alle artikelen gericht op ondernemen, vind je hier.

Inspirerende interviews met ondernemers met een beperking:

Alle interviews met ondernemers met een beperking, lees je hier.

Mijn leestips als je een onderneming wilt starten met een beperking:

En natuurlijk, kun je ook altijd mij e-book bestellen, “Zo denk denk je grenzeloos positief!”, waarin ik deel over leren denken in mogelijkheden, erg handig als je wilt gaat ondernemen!

Hopelijk heb je wat aan de tips! Ben ik nog iets vergeten, laat dan een reactie achter. Mocht je vragen hebben, kun je altijd mailen naar info@houhetluchtig.nl!

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest: