fbpx

Hou Het Ambitieus: bedrijven runnen met een chronische ziekte & 17 jaar ervaring

door | sep 8, 2020 | Interviews, Leven, Mindset, Ondernemen

Angeliek is een buitengewoon inspirerende vrouw! Bedrijven runnen met een chronische ziekte én ze heeft 17 jaar ondernemerservaring. Terwijl ik de antwoorden op de vragen doorlas, dacht ik ‘dit wil ik ook!’. Dus Angeliek, bij deze, je bent mijn nieuwe rolmodel :). Sinds ik Hou Het Luchtig heb opgericht heb ik zoveel leuke mensen mogen ontmoeten, juist doordat ik blog, waaronder Angeliek.

Bedrijven runnen met een chronische ziekte

Angeliek vroeg of ik mee wilde doen in haar artikel over andere ondernemers met een chronische ziekte, superleuk! Maar die vraag stel ik wel terug, hierbij het eindresultaat. Angeliek is een ondernemer in hart en nieren! Ze runt drie bedrijven! Ze blogt, verkoopt cursussen en verhuurt een Tiny House! Ze heeft een Tiny House kunnen kopen met het geld dat ze heeft verdiend heb met haat eigen bedrijven. Meer hierover in dit artikel van de rubriek Hou Het Ambitieus. Daarnaast ben ik ook blogger en onderneemster, en ben ik erg nieuwsgierig naar het verhaal van Angeliek! Daarom heb ik haar meerder vragen voorgelegd om er achter te komen wie ze is, wat ze doet en hoe.

Lees ook:

Hou Het Ambitieus: bedrijven runnen met een chronische ziekte

1. Vertel kort over jezelf, wie je bent en wat je doet.

Mijn naam is Angeliek Nelissen, 17 jaar ondernemer met drie bedrijven. Mijn eerste bedrijf is De Ondernemende Vrouw – verkoopt online cursussen aan vrouwelijke ondernemers om meer resultaat uit hun social media te halen. Daarnaast zijn er regelmatig ook offline adviesdagen waarbij we echt samen aan de slag gaan met jouw strategie. Op dit moment verkoop ik de meeste online cursussen over Instagram marketing! Ten tweede, verhuur ik een Tiny House op de Veluwe om heerlijk vakantie te vieren maar ook voor een workation. Het huisje is helemaal zwart/wit als een soort Scandinavisch boetiekhotel ingericht en ligt midden in het bos. En als laatste, KusTerug – is een webwinkel waarbij ik gepersonaliseerde artikelen verkoop. 


2. Waarom ben je begonnen met bloggen/vloggen/ondernemen?

Sinds de geboorte van mijn oudste dochter ben ik diabeet en heb ik een hartprobleem. Ik vond het leuk om koolhydraatarme recepten te koken en te fotograferen. Later is daar ook het blog voor www.deondernemendevrouw.nl bijgekomen omdat ik het leuk vind om ondernemers te inspireren met al mijn ondernemersverhalen en -tips. De Ondernemende Vrouw is uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met verschillende diensten en verdienmodellen.


3. Je bent een echte onderneemster. Hoe bevalt ondernemen met een chronische ziekte/beperking?

Soms is dat wel eens lastig. Dan moet ik wel eens een dag energie terugnemen en bijvoorbeeld een powernap doen. Sinds kort ben ik gestopt met het spuiten van insuline en ben ik van 15 naar 7 tabletten per dag gegaan. Ook ben ik gewisseld van internist en ziekenhuis. Ik wil de rest van mijn leven minder medicatie in plaats van steeds meer. Ik merk dat ik nu wel meer energie krijg om de dag beter door te komen en ook weer tijd te hebben om dagelijks veel te bewegen. 


4. Wat is jouw balans tussen ondernemen en je beperkingen in het dagelijks leven? Heb je een balans gevonden? Zo ja, hoe?

Mijn balans heb ik zeker gevonden door het werken met focusuren. Dus 1.5 uur knallen, zonder social media en met een duidelijk todo-list. Daarna even afschakelen. Rondje wandelen en weer 1.5 uur met volle focus werken. Mijn 1:1 adviesdagen vreten energie. Ik plan nu altijd de dag erna niets. Die dag noem ik: “de alles mag-niets moet dag”. Lig ik die dag de hele dag op de bank een film te kijken dan is dat prima. Wil ik werken dan is dat ook goed. Ik heb afgelopen jaren veel beter geleerd om mijn energie te doseren. Een betere planning te maken. 


5. Van welke dingen word je écht blij en probeer je daarom zo vaak mogelijk te doen voor meer positiviteit?

Echt blij word ik van quality time met mijn gezin. Mijn kinderen van 11 en 16 worden te snel groot. Ik geniet elk moment dat we samen zijn. Daarnaast word ik ook echt heel blij van mijn dagelijkse rondjes wandelen of fietsen. Dat kon ik me twee jaar geleden niet voorstellen maar ik krijg daar zoveel energie van. Soms heb ik geen zin. Zoals vanmorgen in de stromende regen. Maar nadat ik een half uurtje gewandeld had, met paraplu en een gezellige playlist, voelde ik me zo fijn. Dat gevoel maakt alles goed!


6. Waar ben je op dit moment dankbaar voor?

Dat ik afgelopen jaren alles gedaan heb om voor mijn drie bedrijven passief inkomen te generen. Ik noem het altijd: geld verdienen terwijl ik op Ibiza ben. Nu even wat lastig in coronatijd maar ook al lig ik op de bank, dan verkoop ik nog mijn online cursussen. Ik ben ook heel erg dankbaar dat mijn nieuwe concept aanslaat. Dat is toch altijd maar de vraag als je wat nieuws verzint. 


7. Heb je 3 tips? Bijvoorbeeld een goed boek/docu/advies. Mag zijn omdat je het leuk vindt of omdat je het aanraadt voor anderen met een chronische ziekte/beperking.

Zeker heb ik 3 tips:

1. Probeer als het enigszins kan elke dag in de buitenlucht een rondje te lopen. Ook als het even niet zo lekker gaat die dag. 

2. Neem genoeg tijd voor jezelf. Even niks doen is echt heerlijk. Gewoon op bed liggen met een boek, podcast, de Get Sleepy app of helemaal niks doet wonderen. 

3. Ben open over je chronische ziekte. Alleen dan kunnen anderen er rekening mee houden. Het maakt je leven een stuk gemakkelijker als je erover praat. 

Bedrijven runnen met een chronische ziekte, als mensen mij nog ooit vragen of het kan, dan wijs ik iedereen door naar Angeliek! Ondernemen, passief inkomen en het vinden van een balans. Zeker een inspiratiebron! Volg Angeliek via Instagram & neem een kijkje op haar eigen blog. Onder aan dit artikel staan alle andere edities van deze rubriek én die geven je alleen nog maar meer inspiratie! Wil jij de volgende keer meedoen aan de rubriek Hou Het Ambitieus, stuur dan een mail naar info@houhetluchtig.nl.

Liefs, 

Fenna

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Eerdere edities:

  1. Romy van @glitterromy: http://www.houhetluchtig.nl/houhetabitieus-romy
  2. Nayna van Love This Moment: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambitieus-nayana/
  3. Lianne van Geen dieren in de keuken: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambitieus-lianne/
  4. Nathalie van Fibromylagieblog.nl: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambiteus-nathalie/
  5. Evelyn van Onbeperkt Puur: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambiteus-evelyn/
  6. Anne van a-typist: https://www.houhetluchtig.nl/houhetambitieus-anne/
  7. Manon van Sick Style: https://www.houhetluchtig.nl/onderneemster-chronische-ziekte-manon/
  8. Aniek van Ava meisjes coaching: https://www.houhetluchtig.nl/ondernemen-met-een-chronische-aandoening/