fbpx

Lanceren is geen topsport: niet nadenken maar doen!

door | mrt 16, 2023 | Ondernemen, Podcast

Lanceren topsport? Zeker niet! Ik wilde namelijk meteen verder na mijn lancering… hup doorpakken die handel! Het is nu paar week na de lancering van de nieuwe naam van mijn podcast. Wat was het tof! Ik heb zoveel positieve reacties gehad! Echt heel tof om te ervaren, voelen en beleven. Dat momentum had ik graag gebruikt… 

Lanceren is geen topsport!

>> Luister je liever, dit artikel is origineel een podcastaflevering. Luister hier onder! Of scroll verder om het artikel te lezen.

De volgende lancering stond namelijk al klaar. Echt iets helemaal nieuws wat perfect aansluit op de nieuwe naam van mijn podcast. Maar ondanks dat ik de herlancering van mijn podcast echt goed had voorbereid, gaat het ook mij niet in de koude kleren zitten en moest ik eind van de lancerings week beslissen om voor mezelf te kiezen. Voor mijn gezondheid.   

Laatst kreeg ik de volgende vraag in mijn DM: “Ik ben wel benieuwd hoe jij lanceren doet, want hoor dat dat topsport is.” Aah, zo herkenbaar, dat lanceren topsport is… zo dacht ik er vroeger ook zo over… totdat ik ging ondernemen zodat het ook echt werkte voor mij. Want zegt dat je tijdens zo’n lancering meer moet doen dan je aankunt?

Drie jaar geleden had ik mijn eerste lancering, van twee weken. En naderhand vertelde ik mezelf: dit doe ik nooit meer. Ik was zo mega over mijn grenzen heen gegaan om alles maar te doen… na die twee weken wat ik ziek omdat ik dacht, hier moet ik even doorheen. Want dat hoort. 

Zo hoeft het helemaal niet te gaan. Het hoeft geen topsport te zijn! Dat is niet de bedoeling van ondernemen. Toen ik twee weken geleden mijn podcast her-lanceerde, had ik dat eigenlijk een week eerder willen doen. Maar dat lukt niet, het kwam niet uit en ik had mezelf die deadline opgelegd. Maar niemand wist dat… toch?

Niet nadenken maar doen!

En ook met de lancering van mijn nieuwe aanbod, Gewoon Doen, heb ik een week uitgesteld. Ik had die eigenlijk gepland om direct na mijn herlancering van mijn podcast te doen. Maar dan had ik hoogstwaarschijnlijk niet zo energiek en vol overtuiging kunnen delen wat ik te delen heb. Dan was ik vermoeid en had ik het eruit moeten persen.  Daar heeft niemand wat aan, jij niet en ik al helemaal niet. 

De keuze om het een week uit te stellen maak ik niet gemakkelijk. Want als ondernemer weet ik dat het momentum wat ik vorige week heb opgebouwd, had ik goed kunnen inzetten. Maar nu doe ik het anders. Ga ik deze week gebruiken om dat momentum alleen maar te versterken, zodat ik volgende week bomvol nieuwe energie weer kan knallen en met jou kan delen waar ik zo enthousiast over ben! En waar ik je zo goed mee kan helpen!

Maar nu weet ik dat. ik weet wat ik nodig heb om iets nieuws te lanceren. 

Het maken van mijn podcast heb ik namelijk 11 maanden uitgesteld… In 2021 had ik een doel: podcast lanceren. Pas in december van dat jaar begon ik eraan. Ik was er klaar met uitstellen: niet nadenken, maar doen. 

Leer kijken naar wat werkt voor jou!

Maar hoe moet ik dit doen? Ik had zoiets nog nooit gedaan. Ik wist niet welke stappen er nodig waren. Welke microfoon heb ik nodig en op welke platform moet ik dan zijn… maar ook; hoe moet ik het dan noemen en waar moet het overgaan… Ik zag letterlijk door het bomen het bos niet meer. 

Wat had ik mezelf graag een overzicht gegund. Wat dat was wat ik mistte. Ik liep vast op al die mogelijkheden. Nu ik al vaker iets heb gelanceerd, van een nieuw aanbod tot aan een podcast (2x), weet ik wat ik nodig heb: overzicht. 

Dat had ik met de lancering van de nieuwe naam met mijn podcast wel beter gedaan. Ik heb zo vaak geroepen ”Ik ben zo blij dat ik het goed heb voorbereid!” 

Ik wist precies wat er nodig was, welke actiepunten er nodig waren. En niet ‘content schrijven’, maar mega concreet. Had ik een plan voor mezelf gemaakt, had ik het voorbereid en kon ik me tijdens de lancering focussen op contact met mijn doelgroep.

Zo kun jij het ook!

Heb jij een idee in je hoofd zitten, maar komt het niet uit je handen? Je weet dat het gaaf is, je wordt al enthousiast als je er aan denkt! Maar ja… je weet niet waar je moet beginnen. Waar moet je aan denken. Wat moet je concreet doen?

Dus. Het komt wel ooit. Later. Als je meer tijd hebt. Jouw podcast starten. Dat product wat klaar ligt lanceren. De volgende stap zetten, om het gewoon te doen! Het begin is het moeilijkste en laat ik daar nou eens bij kunnen helpen. 

Als je het in je hoofd hebt zitten dan denk je wel komt ooit, maar wanneer je een plan hebt dat past bij jouw fysieke en mentale mogelijkheden, dan weet je welke stappen je moet zetten én doe je het ook. 

En voor nu, laat niemand je iets wijs maken, lanceren hoeft geen topsport te zijn Ga voor kijken naar wat werkt voor jou. Creëer een bedrijf dat werkt voor jou én jouw grenzen.

Ik denk ter plekke met je mee. Ik creëer overzicht en zorg ervoor dat je na de sessie een plan hebt met concrete actiepunten. Zodat jij het ook écht kan gaan doen. Zodat jij denkt: Gewoon Doen. Mocht je nieuwsgierig zijn, stuur mij een DM of mail naar info@houhetluchtig.nl en dan denk ik graag met je mee of Gewoon Doen ook past bij jou! 

Liefs, Fenna

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook: