fbpx

Recensie Middernachtbibliotheek van Matt Haig

door | okt 14, 2021 | Boeken, Leven, Mindset

Mijn recensie van Middernachtbibliotheek is eigenlijk veel te laat. Ik heb het boek al een tijdje geleden gelezen, als eerste boek van mijn boekclub met vriendinnen. Onze boekclub, genaamd Boek Bitches, is ontstaan omdat iedereen graag leest maar steeds niet van kwam en we vonden het ook wel leuk om elkaar wat vaker te spreken (videobellen). Nu lezen we elke maand een boek én kletsen we. Ondertussen zijn we met boek nummer 6 bezig. Win-win!

Recensie Middernachtbibliotheek

Waar gaat Middernachtbibliotheek over?

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard? Middernachtbibiliotheek is een betoverende en hartverwarmende roman die toont dat er altijd nog andere mogelijkheden zijn als je het somber inziet. Een ode aan het leven, ook als dat gebreken vertoont.

Mijn recensie van Middernachtbibliotheek

Middernachtbibliotheek is een super creatief en origineel verhaal. Het gaat om Nora die het gevoel heeft dat ze de verkeerde keuzes heeft gemaakt in haar leven. Wanneer ze besluit dat ze niet verder wilt leven en probeert een uitweg te vinden komt ze in een Middernachtbibliotheek. Bibliotheek vol met boeken die allemaal een leven voorstellen dat ze niet heeft geleefd omdat ze andere keuzes heeft gemaakt. Het is een best heftig onderwerp, waar de boeken van Matt Haig wel om bekend staan. De auteur maakt met dit boek duidelijk dat het gras niet groener is aan de overkant, dat je altijd een keuze hebt en zelf de regie hebt over jouw leven.

Ook haakt het boek in, naar mijn mening, op FOMO (fear of missing out) wat nu, zeker in mijn generatie met social media een stuggle kan zijn. Omdat Nora steeds afvraagt of ze wel de juiste keuze heeft gemaakt. Of ze wanneer ze iets anders had gedaan, misschien beter leven had gehad. Maar dit boek maakt ook heel duidelijk dat er altijd wel iets is, dan is het een perfect en loopt het ander niet. Het kan nooit allemaal tegelijkertijd helemaal perfect en geweldig zijn. Er zijn altijd stuggles en dat heeft iedereen. En dat is niet erg!

Het was het eerste boek dat we lazen met mijn vriendinnen boekclub en meteen een binnenkomer! Het boek heeft nog wel een paar dagen in mijn hoofd gezeten. Ik heb op GoodReads het boek beoordeeld met 5 sterren :).

Liefs, Fenna 

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest: