fbpx

Met efficiënt werken en een doel, verdien je meer geld in minder uur

door | apr 22, 2021 | Leven, Ondernemen

Efficiënt werken met een doel is meer geld verdienen in minder uur… ja, je leest het goed! Ik heb een doel, ik weet waar ik naartoe wil en daar ga ik voor. Dit betekent dat ik focus heb en prioriteiten stel. Ik werk halve dagen en in die uren die ik werk moet het gebeuren. Ik probeer mijn energie zo goed mogelijk te benutten om de uren die ik werk zo productief en efficiënt mogelijk in te richten.

Efficiënt werken is niet hetzelfde als minder goed zijn

Over geld praten op mijn blog of op social media doe ik nog niet zo heel lang. Waarom ik het wél ben gaan doen om te laten zien dat je met halve dagen werken, ondernemer met een beperking of chronische ziekte of wanneer je anders werkt dan ‘normaal’ je ook prima geld kunt verdienen. Voor die boodschap krijg ik veel positieve reacties als ik daarover deel! Bedankt daarvoor! Helaas is niet alles positief.

Er zitten helaas ook negatieve reacties tussen:

  • Hoezo kan jij kun die omzetten draaien…
  • Hoezo verdien jij dat geld met halve dagen werken…
  • Je werkt niet eens 40 uur… 
  • Wij betalen haar auto…

Ik voelde me weer heel even een scholier, toen iemand zei dat ze jaloers op me was omdat ik maar halve dagen naar school ging. Niet wetende dat ik na een halve dagen school standaard naar bed ging en de uren die ik miste in het weekend zelf inhalen. Toen leerde ik efficiënt werken, ik moest wel, wilde ik mijn diploma halen. Mensen zien wat ze willen zien en horen wat ze willen horen. Mensen zien niet de dagelijkse worsteling om balans te houden, niet over mijn lichamelijk grenzen heen te gaan of de onzekerheid die er ook bij komt kijken. Ik kan niet ontkennen dat ik prima geld verdien, maar waarom zou ik mij daarvoor moeten verantwoorden? Als ik 40 uur zou werken, geen 25 jaar oud was en niet chronisch ziek was, was het dan wel oké geweest? 

Geld verdienen in minder uur

Toch schiet ik bewust en onbewust in de verdediging. Ik ben al bijna 5 jaar aan het bloggen, 3 jaar aan het ondernemen. Ik stond geen vakken te vullen in de supermarkt en ik had geen bijbaantje. Mijn bijbaantje was dat ik bedrijven hielp met social media. Daar moest ik laatst aan terugdenken… Ik heb op een gegeven moment bijbaantje dat ik bij mijn ouders in de schoenenwinkel had op zaterdagen in de verkoop stop gezet. Ik heb tegen mijn ouders gezegd, ik stop op zaterdagen met werken, want ik weet dat ik meer kan verdienen als ik verder ga met bedrijven helpen met hun socials. Toen wist ik het al, niet harder maar slimmer werken

Zo werk jij efficiënt! 

Ik heb een doel, ik weet waar ik naartoe wil en daar ga ik voor. Dit betekent dat ik focus heb, efficiënt werk en prioriteiten stel. Zoals ik al aangaf, ik werk halve dagen en in die uren die ik werk moet het gebeuren. Moet het werk gebeuren, de contacten en de administratie. Ik probeer mijn energie zo goed mogelijk te benutten om de uren die ik werk zo productief en efficiënt mogelijk in te richten.

3x de belangrijkste hulpmiddelen om efficiënt te werken:

  1. Belangrijkste taken eerst: ik weet dat ik in de ochtend het meeste energie heb, ik ben scherp en daar ligt mijn sterkte. Dus doe ik de belangrijkste taken eerst, voordat ik meetings heb, voordat ik mijn mail open. De dag ervoor heb ik al uitgezocht wat ik als eerste moet doen en dat doe ik. 
  2. Leer nee zeggen: leren nee zeggen kun je door vragen te stellen, zoals “levert deze taak geld op” of “is dit belangrijk voor op lange termijn?”. Belangrijke vraag voor mij: “koste het me energie?. Begin van 2021 ben ik gestopt met 3 samenwerkingen omdat het me meer energie koste dan opleverde. Met het vertrouwen dat er altijd iets nieuws op je pad komt, durfde ik nee te zeggen. 
  3. Tijd is geld: Houdt een week van al je taken de tijd bij. Echt alles, ook de kleinste dingen! Zo leer je welke taken tijd kost. Zo creëer je inzicht. En vaak lijkt een taak meer tijd in beslag te nemen dan moet. Zet dan een wekker om een taak afronden. Zet een wekker op een half uur en rond die taak af. 

Meer inspiratie? Boeken die mij hielpen:

Ik heb een doel. Ik weet waar ik naartoe wil. Ik weet wat ik kan. En door mensen die klein denken, ga ik groter denken. Niet door harder te werken, maar door efficiënt en slimmer te werken, verdien ik mijn geld. Ik doe werk waar mijn passie ligt en waar ik goed in ben en dat gun in iedereen! Je energie goed benutten is een onderwerp in mijn nieuwe online cursus Grenzeloos Leven. Start vandaag nog met denken in mogelijkheden ja, ik wil Grenzeloos Leven! Schrijf je in op mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest: