fbpx

3 praktische tips: wees lief voor jezelf en voor jezelf zorgen

wees lief voor jezelf

Wees lief voor jezelf, lekker makkelijk praten… Juist wanneer je het druk hebt, het je even allemaal te veel lijkt, je to do list langer en langer wordt is het belangrijk om voor jezelf te zorgen! Maar hoe?

Wees lief voor jezelf

Mijn motto ‘wees lief voor jezelf’ is zoals wel meer dingen iets wat mijn moeder altijd zegt. En de afgelopen jaren heb ik voor mijzelf een aantal dingen ontdekt wat dat ‘wees lief zijn voor jezelf’ inhoudt. Voor mij betekent het voor jezelf zorgen en dingen doen die goed voelen. Kom ik de dag makkelijker door wanneer ik tussen de middag een powernapje plan of een weekend helemaal niks plan. Ik werk makkelijk alles ik rond 11.00 uur naar buiten ga voor 10 minuten. Allemaal dingen die ik juist doe als het me te veel wordt. Gek genoeg denk je dat je geen tijd hebt, maar juist door het te doen heb je meer tijd omdat alles soepeler gaat. 

Lees ook:

3 praktische tips: wees lief voor jezelf

  1. Wees lief voor jezelf: steek een kaarsje aan gewoon omdat je daar zin in hebt en het gezellig staat 
  2. Neem pauze: geen smoesjes, pak pauze, al is net maar even naar de keuken lopen voor koffie en thee. Sta op, beweeg even, kijk even naar buiten en ga dan weer zitten. Het doet wonderen voor je concentratie! 
  3. Selfcare: zoals je sociale dingen en werk dingen plant, plan je ook rustmomenten. Me time! Even niks. Dit kun je in het weekend doen, maar even een middagje niks doordeweeks is ook heel fijn! 

In coronatijden

Afgelopen week was een week waarbij ik soms dacht ‘laat maar, ik kap ermee’ en een minuut later ‘oké, alles komt goed, we gaan ervoor!’. Na weer een persconferentie dacht ik, ik koop cozy outfits, nog een sjaal en een lading kaarsjes! De dag erop dacht ik, moet ook wel voor jezelf blijven zorgen, dus ook leuke outfit zo nu en dan! Omg Fenna! Doe even rustig. Als ik iets heb geleerd het afgelopen jaar is dat plannen bijna onmogelijk is, go with the flow. Pas je aan. En bekijk het op dat moment. Toch merk ik dat wanneer ik dingen vind waar ik controle over kan hebben, ga ik helemaal los! Controle. Plannen. Perfectie. Voor iemand herkenbaar?…

Dus. Blijf herhalen: wees lief voor jezelf en heb een beetje schijt (aan alles, maar niet aan jezelf!)

Liefs, Fenna

WIL JIJ LEREN HOE JE JE NIET LAAT TEGENHOUDEN DOOR BEPERKENDE GEDACHTEN? OF DOOR JE EIGEN MENTALE OF FYSIEKE BEPERKINGEN? BESTEL DAN HIER MIJN EBOOK “ZO DENK JE GRENZELOOS POSITIEF!

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

2 Reacties

  1. 10 november 2020 / 22:23

    Helemaal gelijk heb je! We verwachten altijd maar van onszelf dat we ons moeiteloos aanpassen aan eender wat er op ons pad komt en als dat niet meteen vlekkeloos gaat dan is het ‘niet goed genoeg’. Maar in plaats daarvan zouden we onszelf wat vaker een schouderklopje moeten geven, we doen het toch maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: