fbpx

Scoliose trainen: 3x hulpmiddelen die je in huis moet hebben!

door | jan 5, 2021 | Chronisch Ziek, Scoliose

Scoliose trainen/mijn rug trainen, dat doe ik thuis en ik heb drie hulpmiddelen die mij daarbij helpen. Dit vind ik het fijnste omdat ik zo alles op mijn eigen tempo en kan trainen wanneer het mij uitkomt. Wel heb ik de afgelopen jaren een paar hulpmiddelen ontdekt waar ik niet meer zonder mee kan!

Scoliose trainen

Scoliose trainen kun je op veel verschillende manieren, je eigen ding, sportenscholen of fysio… Ik heb alles geprobeerd, maar vind mijn eigen ding doen toch het fijnste. Ongeveer vier keer per week doe ik minstens 10 minuten yoga oefeningen, dat helpt voor mij om alles soepel te houden en mijn rug sterk te houden. Daarnaast heb ik drie hulpmiddelen die op verschillende manieren mij helpen om mijn rug te trainen.

Lees ook:

3x hulpmiddelen die je in huis moet hebben!

  • Yoga mat
    Ten eerste, een yoga mat, klinkt heel simpel. Maar zie vaak dat mensen het nut niet inzien van zo’n dun matje. Nou, het fijne er aan is, is dat je grip hebt. Zonder matje glijd je weg tijdens sommige oefeningen. 
  • Foam rol
    Ik vind dit ding echt geniaal! Ik gebruik het als mijn kuiten gespannen zijn, voor mijn boven rug of om in mijn nek te leggen en rustig met mijn nek naar links en recht draaien. Je kunt zelf drukpunten zoeken en daar rustig de punten masseren. 
  • Dumbells, 2x 1kg
    Voor oefeningen van de fysio gebruik ik als ik de oefening onder controle heb gewichtjes om mijn scoliose te trainen. Zo kan ik de oefeningen net wat meer uitdaging geven en heb ik de mogelijkheid om de oefening niet alleen in hoeveelheid tellen op te bouwen maar ook in kracht.

Hoe train jij jouw scoliose? Ik maak dus gebruik van meerdere hulpmiddelen en deze gebruik ik vaak apart en wanneer ik ze nodig hebt. Maar ik zou niet meer zonder kunnen!

Liefs, Fenna

WIL JIJ LEREN HOE JE JE NIET LAAT TEGENHOUDEN DOOR BEPERKENDE GEDACHTEN? OF DOOR JE EIGEN MENTALE OF FYSIEKE BEPERKINGEN? BESTEL DAN HIER MIJN EBOOK “ZO DENK JE GRENZELOOS POSITIEF!

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest: