fbpx

Vrij nemen zonder schuldgevoel: de feestdagen zijn perfect

door | dec 6, 2022 | Ondernemen

Ik begrijp hoe het voelt om je schuldig te voelen als vrij neemt. Dat je je nutteloos voelt wanneer je de tijd neemt om bij te tanken. En zeker met de feestdagen voor de deur… er is genoeg te doen! Projecten afronden, cadeautjes kopen, afspraken maken, plannen uitwerken. December zit al vol.

Vrij nemen zonder schuldgevoel

Vind jij het moeilijk om je laptop te sluiten en echt even uit te schakelen? Ik nam pas na ruim 1 jaar ondernemen een hele week vrij… hier en daar wel een lang weekendje, maar met moeite hoor. Mijn laptop ging voor de zekerheid altijd mee. Ik voelde me schuldig als ik niks deed. Ik voel me verantwoordelijk voor mijn klanten, wat als er iets gebeurt wat alleen ik kan oplossen? Wat als de wereld vergaat? 😜

Maar die ene week, nam ik mijn laptop niet mee. En toen was ik om. Er zitten zoveel voordelen aan even helemaal uit te schakelen. Ik kwam bomvol inspiratie weer thuis, ook voor mijn klanten, en openende mijn laptop weer met een boost aan energie. En hoe heerlijk is het als je zo het nieuwe jaar weer kunt beginnen.

En laten we eerlijk wezen, de feestdagen zitten al vol genoeg met etentjes en autoritjes dat het sowieso amper vakantie te noemen is… Dus het laatste wat je erbij wilt hebben is een mailbox en volle to do lijst.

Feestdagen zijn perfect om vrij te nemen

Neem vrij! Dit is zo’n week of weken dat iedereen vijf neemt en dus perfect voor jou om ook vrij te nemen. Minder afspraken, minder plannen, minder mails! Ik neem bijvoorbeeld vrij tussen de feestdagen om die dagen fijn door te komen én de eerste twee weken van januari om écht vrij te hebben. Dus ga er deze week voor zitten om te kijken hoe jij rustiger de feestdagen doorkomt.

En dan:

  • Besloten op welke dagen je vrij neemt? Plan 1 dag extra, op bijv. maandag, om op je gemak te starten en je mail, planning en administratie te regelen.
  • Communiceer naar je klanten dat je vrij neemt en wens ze fijne feestdagen.
  • Plan voor 2023 al je vakantiedagen, zodat je er om heen kunt werken en niet pas in oktober erachter komt dat de zomer voorbij is…
  • Geloof mij, de wereld vergaat niet!

Ben jij team vrij nemen of doorgaan?

Liefs, Fenna

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Vrij nemen zonder schuldgevoel