fbpx

Geïnterviewd over mijn missie: Ziek Succesvol

door | jan 30, 2023 | Ondernemen, Podcast

Vorig jaar startte ik mijn podcast onder de naam Grenzeloos Leven met de gedachte anderen te inspireren om zich niet te laten tegenhouden door fysieke of mentale grenzen. Samen met mijn aangescherpte visie voor mijn bedrijf en beetje extra lef ga ik de naam verduidelijken. De nieuwe naam is nu namelijk, Ziek Succesvol. Met het doel om jou alles te leren over een bedrijf creëren dat werkt voor jou én jouw grenzen.

Podcast Ziek Succesvol

Om dit onder de aandacht te brengen ga ik een hele week extra veel waardevolle content delen op mijn Instagram account Hou het Luchtig en zal ik meerdere podcastaflevering publiceren met inspirerende én Ziek Succesvolle ondernemers. Zo kun je een interview luisteren waarbij ik zelf wordt geïnterviewd en vind je later deze week interviews met Yvonne Lankhaar, Jaimy Vanenburg en Tjarda Struik. Volg dus zeker mijn Podcast Ziek Succesvol om op de hoogte te blijven.

We beginnen met het interview waarbij ikzelf word geïnterviewd door Karlijn Kwint:

  1. Luister de gehele hieronder de podcast terug via Spotify
  2. Bekijk de podcast op YouTube.
  3. Of scroll verder lees het interview.

Ziek Succesvol

Wat is succes voor jou?

Succes voor mij is vrijheid. Hierin groeit die definitie wel mee met mijn prioriteiten, situatie, en is het ook grensverleggend. Toen ik na mijn studie begon met fulltime ondernemen, had ik het doel om financieel zelfredzaam te zijn met mijn bedrijven en dat bereikte ik binnen drie maanden. Op dat moment was dat succes. En nu is succes dat ik mijn bedrijven zo heb ingericht dat ik keuzes kan maken hoe ik werk, wanneer ik werk, met wie ik werk en hoeveel ik werk. Die vrijheid is succes voor mij. De vrijheid dat ik bepaal en dat ik kan luisteren naar mijn lichaam.   

Wat denk jij dat de sleutel voor succes is?

Voor mij is de sleutel voor succes lef én doorzetten. Als ik terugkijk op de dingen die ik heb bereikt, dan had ik dit nooit gehaald als ik bleef twijfelen, denken en alles op papier bleef zetten in plaats van doen én actie ondernemen. Starten is soms het moeilijkste en op die momenten zeg ik tegen mezelf; niet nadenken maar doen. 

En daar hoort ook doorzetten bij. Natuurlijk ken je als ondernemer wat minder goede tijden of momenten dat het allemaal niet lukt of dat je lichaam je tegenwerkt. Juist op die momenten is het enige wat je kunt doen doorzetten, doorgaan. Op die momenten was voor mij opgeven nooit een optie. Ik ging altijd kijken naar wat de mogelijkheden waren. 

Hebben jouw grenzen impact op jouw succes?

Het heeft is zoverre impact dat elke handeling binnen mijn bedrijven, elke verandering, elke keuze, ik stap voor stap moet doen. Ik kan niet beslissen en dan daar 40 uur in de week voor gaan knallen. Het grote voordeel hiervan vind ik dat alles wat ik doe ook een stuk duurzamer is voor op lange termijn. Ik doe alles heel bewust en kan tussentijds goed checken bij mezelf of alles nog gaat zoals ik het wil en kan.  

Voel je dat je succesvol bent?

Ja, het klinkt misschien beetje arrogant of brutaal om te zeggen, maar ik heb echt het gevoel dat ik nu al mijn droomleven leidt. Op het moment dat ik mezelf kon uitbetalen van mijn onderneming en toen na mijn studie op mezelf ging wonen, dat moment was een en al succes. Het gevoel dat ik het kan, dat ik van niks en niemand afhankelijk ben, dat gaf én geeft me nog steeds een boost aan vertrouwen. 

Ik had de drang om aan mezelf te bewijzen wat ik allemaal wél kon. En ik wist: ondernemen, dát kan ik. Mijn hele leven lang hebben mensen zich afgevraagd, door bijvoorbeeld docenten, doktoren, “kun je dat wel aan?” of “moet je dat wel willen?”. En door te ondernemen heb ik geleerd dat ik niet minder ben of minder kan. Juist door mijn eigen pad te bewandelen en door te ondernemen kan ik zoveel meer. Omdat ik naar mijn lichaam kan luisteren en niet hoef te voldoen aan verwachtingen of eisen van anderen. 

Dat voelt voor mij als succes. Dat ik me minder beperkt voel als ik luister naar mijn lichaam. Ik voel me minder ziek wanneer ik de vrijheid heb om te werken en te leven zoals ík dat wil en kan. Daarom heb ik mijn bedrijven zo inricht dat de mogelijkheden grenzeloos zijn.

Hoe wordt je succesvol?

Nieuwsgierig blijven én hulp vragen. Hoe je dat doet maakt eigenlijk niet zoveel uit; door inspiratiebronnen te vinden op Instagram, interviews te luisteren middels een podcast, boeken te lezen, andere ondernemers om je heen te verzamelen of samenwerken met een mentor of coach die jou helpt.  

Als jij tevreden bent en helemaal content bent met wat je nu hebt en waar je staat, lekker bezig! Maar wanneer je voelt dat dit nog niet jouw eindstation is en je nog verder wilt op deze ontdekkingsreis, ga er dan voor. Ga zoeken naar wat dat eindstation voor jou betekent en ga dan kijken hoe je daar komt. Ga kijken naar de mogelijkheden, houdt focus en verwees stap voor stap jouw droom. En dit hoef je niet alleen te doen, ook niet als ondernemer bent. Blijf nieuwsgierig, leergierig en vraag om hulp. 

Wat zijn je ambities?

Mijn ambitie is om met Hou Het Luchtig zoveel mogelijk ondernemers die chronisch ziek zijn of met fysieke of mentale grenzen te maken hebben te laten zien wat er wél mogelijk is. Dat je ziek succesvol kunt zijn. 

Ik wil anderen laten zien je niet minder bent dan een ander, dat je niet minder kan dan een ander. Maar juist wanneer je het doet op je eigen wijze, jezelf zijn en opvallend bent, dat daar je zit kracht is als ondernemer.

Dit doe ik door content te delen en middels mijn een 1:1 traject. Uit eigen ervaring met een chronische ziekte, een achtergrond als online communicatiespecialist en 6+ jaar ondernemer kan ik jou écht gericht advies geven. Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen hun gezondheid voorop te zetten zonder in te leveren op het resultaat.

Hoe zorg je ervoor dat jouw grenzen je hierin niet beperken?

Ik zet mijn gezondheid voorop, zonder in te leveren op het resultaat. Dit doe ik juist door heel goed te luisteren naar mijn lichaam. Zodat ik niet steeds mijn grenzen voorbij ten en weer op de rem moet trappen.

Niet ondanks, maar dankzij mijn chronische ziekte, run ik op mijn 26e twee bedrijven, werk ik parttime, heb ik een team en een fulltime salaris. Ik creëerde meerdere verdienmodellen, stel prioriteiten, heb focus, ken mijn grenzen en ik heb een ijzersterke mindset ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat ik de ruimte heb om te genieten van de vrijheid van het ondernemen en wat het leven te bieden heeft.

Wat is je nummer 1 tip voor andere ondernemers?

Leer je grenzen gebruiken in je voordeel.  Ik heb altijd doorgezet, maar ik was ook altijd aan het overleven of aan het herstellen van weer een griep of longontsteking. Ik probeerde niet al te veel op te vallen en vooral dingen te doen zoals ze horen. 

Ik heb geleerd om te kijken naar wat ik kan, naar waar mijn grenzen liggen en naar mijn lichaam te luisteren. Juist door deze zoektocht aan te gaan heb ik geleerd dat er binnen mijn eigen grenzen zoveel meer mogelijk is. En nu zeg ik tegen mezelf, je bent niet “normaal”, je doet nooit iets “normaal”, waarom zou je dat nu wel gaan doen? Hier zit zeker mijn kracht als ondernemer. En ook voor jou als ondernemer is dit een kracht. Jezelf zijn, anders zijn en opvallend zijn. Gebruik je grenzen dus in je voordeel! 

Nieuwe podcast naam

Nu ben ik wel nieuwsgierig, wat vond je van het interview én wat vind je van de nieuwe naam?

Omdat ik dit organiseer heb ik extra tijd vrij gemaakt in mijn agenda voor gratis sessie, want ik leer altijd veel nieuwe mensen kennen en vind ik het extra leuk om je ook echt persoonlijk te spreken. Heb je mij nu net ontdekt en denk je nu ik wil wel eens met mij sparren over mijn bedrijf, schrijf je dan in! 

En vergeet mijn podcast Ziek Succesvol niet te volgen op Spotify!

Liefs, Fenna

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook: