fbpx

5x dingen die niemand je vertelt over op jezelf wonen

door | jan 7, 2021 | Leven

Er zijn dingen die niemand je vertelt over op jezelf wonen… daar ben ik wel achter gekomen. Er wordt vaak overheen gepraat, heel positief over gedaan of je krijgt een nutteloos antwoord. Het is natuurlijk bekend dat het duur is en wennen om op jezelf te gaan wonen, dat is zeker waar! Maar er zijn dingen waar je vaak geen direct antwoord op krijgt, waarom niet?

Dingen die niemand je vertelt over op jezelf wonen

Gek genoeg denkt iedereen dat het allemaal maar fanatisch, geweldig en leuk moet zijn op jezelf te gaan wonen. Wanneer ik aan mensen tips vroeg om praktische dingen te delen, kreeg ik daar vrijwel nooit antwoord op. Daar werd overheen gepraat, het antwoord was mega positief of je krijgt een antwoord dat eigenlijk geen antwoord is… Zo gek! Ik ben er uiteindelijk achter gekomen dat er maar weinig mensen direct antwoord geven over de minder leuke dingen van uit huis gaan of om echt praktische tips te delen. Niet dat het geheimen zijn, maar blijkbaar staan mensen er niet bij stil dat een simpele tip al heel handig kunnen zijn!

Lees ook:

5x life hacks: dingen die niemand je vertelt over op jezelf wonen

  1. Boodschappen doen: wat een hel! Dat je ouders dat vroeger voor het hele gezin moesten doen en ik het al een uitdaging vind voor een persoon. En dan wil je natuurlijk zo min mogelijk boodschappen doen… maar hoe dat dan? Voor een week eten verzinnen is ook lastig. En online bestellen en laten bezorgen, klinkt ideaal, maar dat is best prijzig!! Dus toch maar een weekmenu maken. 
    Tip: ga gewoon nog een keer per week (of vaker) bij je ouders eten, scheelt weer ‘n keer eten verzinnen!
  2. Tv kijken is duur: heb je er ooit bij stilgestaan dat internet en tv abonnement duur is… veel duurder dan ik had verwacht. Zonder internet geen leven, dus dat wilde ik sowieso, maar ik heb geen tv abonnement genomen (misschien op een later moment). Maar ik wilde dan tv programma’s opnemen én dat kost ook extra geld. Dus, toen dacht ik ‘laat maar!’. Neftlix account van mijn ouders en NPO gratis kijken. Als ik daar alles van heb gezien, kijk ik over een tijdje wel weer verder. 
  3. Alleen zijn: ik vind het zelf geen probleem om alleen te zien, zolang ik maar niet eenzaam ben. Maar de dagen toen ik net verhuisd was ben ik nog veel bij mijn ouders over de vloer geweest. Lekker daar zijn, gezellig. En toen dacht ik, misschien moet ik dat niet doen, of minder. Tot dat een vriendinnetje zijn, dat deed ik ook! Dus heel normaal mensen. Je hoeft niet meteen van iets naar niks gaan. Zo zwart/wit is het leven niet. Je mag gerust naar je ouders om 08.30 en om 20.00 weer naar huis gaan. 
  4. Eerste keer koken: ooh wat leuk, ga je voor jezelf koken. Chef kok! Ik vond het onwijs spannend voor de eerste keer koken, alleen, wat als er iets fout gaat, de boel in de fik vliegt… dus heb ik mijn ouders uitgenodigd, vonden ze heel gezellig! En ik kon voor de eerste keer mijn keuken uitproberen met een beetje back up. Was uiteindelijk helemaal niet nodig, alles ging goed, maar was nog steeds erg gezellig. 
  5. Iedereen wil komen kijken: super gezellig natuurlijk! En iedereen neemt een leuk plantje mee of een fles wijn, ideaal! Maar houdt er rekening mee dat je al die mensen die je uitnodigt wel iets moet kunnen aanbieden, cake/stroopwafels/thee/koffie/borrel/wijn… maak maar een apart spaarpotje zodat je iedereen lekker kunt uitnodigen en ook nog normaal boodschappen kunt doen!

Dat waren mijn 5 life hacks over dingen die niemand je vertelt over op jezelf wonen! Hopelijk heb je er wat aan. Als jij nog een goede life hack weet, laat hieronder een reactie achter!

Liefs, Fenna

WIL JIJ LEREN HOE JE JE NIET LAAT TEGENHOUDEN DOOR BEPERKENDE GEDACHTEN? OF DOOR JE EIGEN MENTALE OF FYSIEKE BEPERKINGEN? BESTEL DAN HIER MIJN EBOOK “ZO DENK JE GRENZELOOS POSITIEF!

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest: