fbpx

Onzeker als ondernemer: durf jij naar jezelf te kijken?

door | nov 22, 2022 | Ondernemen

Durf jij te ondernemen? Ik ben tot vorig jaar eigenlijk heel onzeker geweest als ondernemer. Ik durfde niet naar mezelf te kijken, in hoe ik wilde ondernemen. 

Durven Ondernemen

Ik deed dingen die me makkelijk af gingen. Dingen die voor anderen ook lijken te werken. En inderdaad, het werkt. In omzet en groei. Maar het werkte niet voor mij. Hoe ik wil zijn als ondernemer en hoe ik wil werken. Maar na rustige start van 2022 qua omzet en opdrachtgevers werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt. Ga ik op dezelfde voet weer verder of ga ik veranderen?

Moet ik niet gewoon tevreden zijn met wat ik nu heb?

Is dit hét? Nee. Maar wat dan wel? 

  • Hoe wil ik contact met klanten?
  • Wat voor samenwerkingen wil ik aangaan?
  • Klopt de balans nog met privé, werk én lichaam?
  • Wil ik op deze manier blijven werken?
  • Wil ik wel groeien?
  • Waar sta ik voor? 

Durven om te ondernemen; jij kan het ook!

Ik ben alweer een half jaar verder en stap voor stap kom ik er achter hoe ik wil ondernemen. Het antwoord heb ik nog niet helemaal. Maar ik vind het heerlijk om mezelf hier de ruimte te geven, in tijd en energie, om het te ontdekken. Niet ‘even’. Ik neem alle tijd. En ik vind het tof dat ik nu het lef en zelfvertrouwen heb om naar mezelf te kijken als ondernemer en mijn bedrijven onder de loep te nemen. Durven om te ondernemen.

Er is veel gebeurd in mijn jaren als ondernemer. Alle stappen die ik heb gezet om hier te komen waren perfect op dat moment. Maar niet alles past meer bij mijn kennis, ervaring en visie. 

Je moet het door hebben én dan pas kun je veranderen.

Het kan eng zijn om jezelf een spiegel voor te houden, maar ik vind het nog veel beangstigender om stil te blijven staan. Als business mentor houd ik je niet klein, ik laat je uit je comfortzone stappen en help je stil te staan bij wat je al hebt bereikt! Wil jij ook een bedrijf waarin je jouw eigen keuzes kan maken en jouw grenzen bepaalt? Stuur me een DM als je nieuwsgierig bent, dan denk ik graag gratis met je mee! 

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Durven Ondernemen