fbpx

Grenzeloos Ondernemen met Marlou Aarding; over haar ondernemersreis

door | nov 15, 2022 | Ondernemen, Podcast

Ik mocht Marlou Aarding interviewen voor mijn podcast! Ik moet toegeven dat ik een fan van haar ben! Ik volg je haar een tijd en ter voorbereiding van dit interview heb ik Marlou Aarding ook even online gestalkt, en wauw wat een mooi verhaal.

Ondernemen met Marlou Aarding

Ik ben vooral onder de indruk door de reis die Marlou Aarding heeft gemaakt. Haar achtergrond ligt in de zorg, tot dat ze erg ziek werd en vele diagnoses gekregen. Ze bleef naar haarzelf luisteren en is zelf op een helende reis gegaan waardoor ze nu weer écht leeft. En nu coacht ze mensen die na een periode van overleven zelf weer aan het roer willen gaan staan. Haar bedrijf heet www.marlouaarding.nl en ze heeft een 1:1 traject, een groepstraject en een online cursus. Om mensen te helpen ondernemen en leven dat helemaal past bij hen. Ze is een businesscoach met een holistische visie, zoals ze het zelf zo mooi verwoord.

En wat ik graag wil weten: hoe is het haar gelukt om grenzeloos te ondernemen?

  1. Luister de gehele hieronder de podcast terug via Spotify!
  2. Bekijk de podcast op YouTube!
  3. Of scroll verder lees het interview over Grenzeloos Ondernemen!

Welkom Marlou… vertel! 

HOE ERVAAR JE JE GRENZEN IN HET DAGELIJKS LEVEN?

Ik kon niks meer, ben afgekeurd. Ik kon niet meer lopen, niet voor mijn kinderen zorgen en kon mezelf niet meer aankleden. Ik heb echt gedacht dat ik nooit meer beter zou worden. Ik heb een hele lange reis gemaakt. Ik heb echt moeten leren om naar mijn lichaam te luisteren. Artsen zeiden dat ik alleen nog maar slechter zou worden. Ik ben ook nog zieker geworden. Uiteindelijk vond ik dat dit niet mijn toekomst kon zijn. Nu leef ik meer dan voorheen. Hoe kom ik van overleven naar vol in het leven staan? De rode draad is milder worden voor jezelf. We zijn soms zo streng voor onszelf en dat zuigt energie. Zelfliefde en helen wat je mag en kan helen. Emoties die je eigenlijk niet toelaat, geef ze de ruimte om je lijf te verlaten. Het mogen rouwen om alles wat er niet is, niet geweest is.

Dat opkroppen levert blokkades op. Maak ruimte en leef het leven wat voor jou werkt. We leven dikwijls in het belang van anderen, we zijn op zoek naar erkenning en waardering van een ander. De leegte die jij voelt wordt niet opgevuld door waardering van een ander.  Maar ben jij oké met jezelf, met alles wat jij voelt? Als je de waardering uit jezelf kunt halen dan leef je op jouw voorwaarden. Wij mogen als vrouw zoveel meer ruimte innemen voor het voelen van onze behoeftes. Volg je eigen pad. We willen aardig gevonden worden en daar zit de sleutel.

WAT DOE JE ALS ONDERNEMER?HOE BEVALT HET ONDERNEMEN MET CHRONISCHE ZIEKTE?

Door deze reis ga je zoveel meer rust vinden, minder strijd. Als ik dit kan kunnen anderen dit ook. En dat wil ik je leren. Zingeving ervaren. Dit is mijn missie. Ik help jou aan het roer te staan van jouw leven vanuit verbinding met jezelf en liefde voor jezelf.

Ik beslis wanneer ik werk, ik maak een planning maar ik verander hem even makkelijk als het me niet lukt. Ik ga wandelen in de natuur, lezen, mediteren of een podcast luisteren om weer bij mezelf terug te komen. Ook ben ik begonnen met 4x twee uur werken. Ik ben op gaan bouwen en ben erg mild geweest voor mezelf. De opbouw ging veel sneller dan ik dacht. Ik ben begonnen met een online cursus. En nu heb ik maar ruimte voor drie tot vier vrouwen per kwartaal doordat ik er mijn ziel en zaligheid in stop. Ik help je om je lichter te voelen, dat alles moeitelozer gaat. 

HOE JOUW ONDERNEMING IS ONTSTAAN? EN WAAROM BEN JE BEGONNEN MET ONDERNEMEN?

Drie burnouts heb ik gehad. Ik nam veel te veel hooi op mijn vork. Ik zei tegen iedereen ja. Ik kon alleen nog maar op de bank liggen. Ik werd steeds erg duizelig en ik had veel pijn. Uiteindelijk kreeg ik de diagnoses chronische Lyme en fibromyalgie. Ik heb ook ADHD. 

Ik voel me niet ziek meer ondanks deze diagnoses. Het komt ook door alle aanpassingen in mijn leven. Ik weet precies wat voor mij werkt. Ik weet wat te doen als ik weer over mijn grenzen ben gegaan. Voor je ziek wordt is alles vanzelfsprekend. Daarna is alles wat je weer kunt een cadeautje. Ik ga elke dag na de lunch even liggen. Even resetten. Het ondernemen is zo leuk en ik krijg er bergen energie van. Ik wordt er blij van. 

HOE HEEFT JE BEDRIJF ZICH DE AFGELOPEN JAREN ONTWIKKELD?

Ik ben een holistische businesscoach en ik geloof dat je uit meer bestaat dan je fysieke lijf en dat je bedrijf uit meer bestaat dan een goed businessplan. Ik geloof dat jij de fundering bent van jouw bedrijf. Ik kan jou alles leren maar als jij streng bent voor jezelf, als jij jezelf geen rust gunt. Als je vanuit je hoofd blijft ondernemen, alles rationeel. Daar geloof ik niet in. Ondernemen is ook confronterend, hoe ga je met je emoties om. Je hele mindset heeft te maken met hoe jij staat in jouw onderneming.

Mijn cursus is niet alleen voor ondernemers maar voor iedereen die meer aan het roer wil staan van zijn eigen leven. Het is de basis van moeitelozer, lichter kunnen leven en als je die basis hebt neem je dat mee in je onderneming. Als jouw fundering steviger wordt dan is ondernemen ook lichter. Ik coach heel persoonlijk. Eigenlijk struggelt iedereen met energie tekort. We hebben het zo druk, alles is snel snel. Als je meer uit je leven wil halen is het dikwijls het gevolg van een verlies, ziek zijn.

Met een coach kan je het dan anders gaan doen, mag je het anders gaan doen. Als je doet waar je blij van wordt en daar je werk van kan maken is dat mooi. Een goede basis neerzetten is belangrijk en je mag langzaam groeien.

HEB JIJ BALANS GEVONDEN TUSSEN ONDERNEMEN, LEVEN EN LUISTEREN NAAR JE LICHAAM?

Ik heb hier jarenlang over gedaan maar ondertussen werk ik weer ongeveer 24 uur per week. Het gaat goed. Ik wil voelen dat ik leef en ik wil jou daarin te begeleiden. Dat is mijn zielsmissie. Ik leef nu meer dan voor ik ziek werd. Ik kreeg als advies om antibiotica te gebruiken. Dat wilde ik niet. Ik ging een andere manier zoeken.

Ik heb het boek van Medical Medium van Anthony William. Zijn theorie is dat je toxines in je lijf hebt. Gezonde voeding, geen gluten meer en ben bergen groenten gaan eten. Ik kon vroeger alleen maar kijken naar wat niet lukte. Er is een reden waarom je zo perfectionistisch bent, waarom jij heel erg pleast. Maar je kunt jezelf helen. 

HEB JE NOG EEN LAATSTE TIP VOOR MENSEN DIE OOK GRENZELOOS WILLEN LEVEN? OF WILLEN ONDERNEMEN?

Ik ben het meeste trots op hoe sterk ik ben. Ik ben niet meer afhankelijk van alles buiten mezelf. De sleutel zit in jezelf en als je van daaruit de wereld ingaat, dat voelt zo krachtig. De tip die ik mee wil geven is: blijf bij jezelf! Als je mild bent voor jezelf is het makkelijker jouw pad te ontdekken en vooral op een manier die voor jou licht voelt.

Er is zoveel mogelijk als je wilt ondernemen met een allerlei soorten grenzen, dus ook wanneer je wilt ondernemen met een bijvoorbeeld reuma, adhd of na een burn-out zoals Marlou Aarding; bekijk hier alle andere interviews! 

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Marlou Aarding