fbpx

Hoe maak je de perfecte werkplek voor thuis & zorg je voor de juiste houding?

door | aug 12, 2020 | Leven, Ondernemen, Scoliose

Van de ene naar de andere laptopstandaard. Een toetsenbord en muis erbij. Weer een andere laptopstandaard die toch nog net wat hoger is. Een voetenbankje… Je kunt het zo gek niet verzinnen of ik heb het geprobeerd, uitgetest en ervaren. Het moment om dus deze ervaringen te delen en te vertellen over hoe je de perfecte werkplek voor thuis maakt. Hierbij is een leuke werkplek net zo belangrijk als een werkplek die zorgt voor de juiste houding!

Hoe maak je de perfecte werkplek?

Ik werk thuis en heb op mijn slaapkamer een bureau staan, laptopje erop en bureaustoel erbij. Ik vind dat erg fijn, om juist niet aan de keukentafel te werken maar je eigen werkplek te hebben waar je aan werkt. Niet een tafel waar je aan eet, werkt, leest, samenkomt. Een plek voor werk en dat probeer ik dan ook zo goed mogelijk af te bakenen. Bureau = werken. Maar naast werken is mijn bureau ook een plek waar ik inspiratie opdoe en creatief bezig ben. Dus moet het er ook wel leuk bij staan. Kaarsje, leuke onderzetter, mooie agenda, plantje en een houder voor mijn pennen. Maak dus een plek die is om te werken en waardoor je geïnspireerd raakt, zodat je het ook echt fijn vindt om daar te gaan zitten.

Lees dit ook:
– Flexwerkplekken in Tilburg
– Digital nomad worden: hoe begin je
– Review: Babe you got this van Emelie Sobels

perfect werkplek voor thuis

Laptopstandaard of beeldscherm?

Ik heb een laptopstandaard gehad van de Ikea, twee zelfs. Maar die waren toch allebei net niet hoog genoeg. Toen kocht ik  na het lezen van heel veel reviews een laptopstandaard gekocht bij Bol.com, genaamd RainDesign. Hier ben ik zeker heel tevreden over! Maar toch hing ik snel naar voren om mijn mail te schrijven of om iets te lezen. En door steeds meer pijn in mijn rug heb ik besloten om een beeldscherm te kopen. Ook hier heb ik veel reviews gelezen en op Instagram gevraagd wie goede ervaringen heeft. Uit mijn mini onderzoek kwam uiteindelijk een beeldscherm van Samsung uit (ik had wel een Mac willen kopen, maar was iets te duur hihi). Nu gebruik ik naast elkaar een 24 inch beeldscherm en mijn laptop op de standaard van RainDesign. Ik moest heel erg wennen aan het grote scherm, ook wanneer het uitstond, toch een zwart ding. Maar ben er erg blij mee! Ik leun bijna niet meer naar voren, hierdoor zit ik rechter en leun ik meer tegen mijn bureaustoel aan. 

Juiste houding tijdens werken

Vanwege mijn scoliose is het belangrijk om een werkplek te creëren die bijdraagt aan een goede huiding. Ik heb dus bijvoorbeeld een voetenbankje, waardoor ik rechter kan zitten. Daarnaast hamert mijn fysio erop dat ik regelmatig op sta, beweeg en even een glas water ga halen. Nu heb ik herinneringen staan die elk halfuur/drie kwartier afgaan en neem ik geen fles water meer mee naar mijn kamer. Even naar de kraan lopen is weer even bewegen :). Hiernaast zorgt het grootte beeldscherm al dat ik rechter zit en middels een draadloze toetenbord en draadloze muis zorg ik er ook voor dan mijn bovenlichaam in de juiste houding zit. 

Heb jij nog tips of inspiratie voor het maken van de perfecte werkplek voor thuis? Laat het een reactie achter in de comments!

Liefs, Fenna

Lees dit ook:
– flexwerkplekken in Tilburg
– Digital nomad worden: hoe begin je
– Review: Babe you got this van Emelie Sobels

Bewaar dit artikel op Pinterest: