fbpx

Grenzen aangeven door je grenzen te overwinnen: zo doe je dat!

Grenzen aangeven

Zonder dat ik wist wat ik wilde, wat ik kon of waar ik enthousiast van werd, wist ik één ding heel zeker: ik wil het zelf bepalen. Ik wil zelf mijn grenzen aangeven. Ik wil leven zodat het werkt voor mij én voor mijn lichaam.

Grenzen aangeven door ze te overwinnen

Klinkt wellicht gek, grenzen aangeven en ze overwinnen. Maar wanneer jij weet wat je grenzen zijn kun je er zo op inspelen dat je ze je niet meer tegenhouden! Wanneer jij weet wat jouw grenzen zijn, lichamelijk van van je mindset, kun je daarmee spelen, experimenteren en leren wat jij écht kan.

Ik wil zelf bepalen wanneer ik werk, hoe ik werk, met wie ik werk, hoeveel uur ik werk. Ik wil kunnen slapen in de middag, starten met yoga en mijn sociale leven aandacht geven. Ik wil ‘ja’ kunnen zeggen en ‘nee’ durven zeggen. Ik wil van niks en niemand afhankelijk zijn. Ik wil nieuwsgierig zijn, denken in mogelijkheden en grenzeloos positief zijn! Hiervoor om ik wel weten wat mijn grenzen zijn, want anders is constant de balans weg, wil ik te veel, word ik ziek en kan ik weer over nieuw beginnen.

Grenzen aangeven is niet egoïstisch, het zorgt ervoor dat je dichtbij jezelf blijft. Voor jezelf kiest. Het zorgt voor duidelijkheid én het maakt je vrijer! Door je grenzen duidelijk aan te geven kun je afrekenen met gedrag dat je naar beneden trekt. Kun je stoppen met jezelf beperken.

Waarom zou ik minder kunnen dan iemand anders?

Waarom zou ik minder kunnen, minder zijn of minder doen dan ieder ander? Dat heb ik nooit begrepen! Tegen mij is herhaaldelijk gezegd dat ik dingen niet kan doen omdat ik mijn beperkingen heb. Ik kon niet studeren, ik kon wel gaan studeren maar alleen als ik er langer over deed, ik kon me niet inschrijven voor dat ene programma want dat is teveel voor me, ik ben te goed om daarvoor in aanmerking te komen en ik ben niet goed genoeg om “normaal” mee te doen met in maatschappij. Mijn reactie: dat zullen we nog wel eens zien!  

Laat niemand tegen je zeggen wat je wel of niet kunt. Alleen jij hebt recht om dat te bepalen. Wil je iets? Lijkt het onmogelijk? Denk dan ik mogelijkheden! Echt alles is mogelijk, wellicht met een aantal aanpassingen, maar je hoeft nooit meer ‘nee’ te zeggen, behalve als jij dat wilt. Door het kennen van je grenzen weet jij wat je wel en niet kan, wat je wel en niet wilt en kun meer bereiken dan je denkt! Juist door je grenzen aangeven.

Grenzen aangeven zorgt voor een grenzeloos leven

Niet ondanks, maar dankzij mijn beperkingen heb ik al zoveel bereikt! Ik ben grenzeloos positief en denk altijd in mogelijkheden. Letterlijk en figuurlijk wil ik de grens verleggen. De grens opzoeken van wat ík wil, wat mijn lichaam kan en hoe ik wil leven. Maar ook letterlijk de grens over als online ondernemer, door locatie-onafhankelijk te zijn. Naar het buitenland gaan als digital nomad en buiten mijn comfortzone stappen om te ontdekken op welke plekken in de wereld mijn lichaam letterlijk tegen minder grenzen aanloopt en waar ik mij vrij voel. 

Ik denk ik mogelijkheden, ik zie kansen en grijp ze. Want als ik het zelf niet doe, doet niemand het. Ik creëer mijn eigen pad. Ik creëer mijn eigen werk. Ik creëer mijn eigen geld. Ik creëer mijn eigen leven. 

Ik weet wat je doormaakt. Ik ken de uitdagingen, de dagelijkse struggles, het gevoel van onmacht en de stemmetjes in je hoofd. Stop met jezelf tegenhouden. Leer luisteren naar je lichaam, creëer een positieve en sterke mindset, ga leven zoals jij wilt leven én wees van niets en niemand afhankelijk. 

Ga Grenzeloos Leven!

Al mijn lessen en ervaringen heb ik gebundeld in een online cursus, zodat jij ook stopt met jezelf te beperken! De online cursus bestaat uit vijf modules die je kunt volgen op je eigen tempo:

  1. Leren luisteren naar jezelf: Wat wil je? Wat kan je? 
  2. Mindset boost: Omring je met positieve energie, kies voor jezelf, durf nee te zeggen én wees grenzeloos positief!
  3. Mogelijkheden leren denken: Waarom doe je nog niet wat je wilt doen? Welke fysieke en beperkende gedachten houden je tegen?
  4. Grenzeloos leven: Waar wil je naartoe? Samen gaan we kijken hoe je dat leven kunt bereiken door in mogelijkheden te denken!
  5. Wees grenzeloos: Wat en wanneer ga jij grenzeloos leven? Wat kan daarbij helpen? Ondernemen? Waar moet je beginnen om je mooiste leven te leven? 

“Zeker nu er dit jaar (extra) veel uitdagingen op een ieders pad komen, is het fijn om hiermee aan de slag te gaan. Of je nu last hebt van een fysieke of mentale uitdaging, soms is het fijn om een zetje van buitenaf te krijgen om hier wat aan te doen. En dat zetje geeft Fenna je!” – Madelon Sophie

Na de cursus Grenzeloos Leven

Elke module heeft vier lessen, hier vind je filmpjes, uitleg in tekst én opdrachten. Alles om de stappen te zetten die je wilt zetten. Breng de toegepaste kennis in de praktijk zodat je ook echt grenzeloos kunt gaan leven! Heb je de handvatten en tools om jouw mooiste leven dankzij je beperkingen, je bent grenzeloos positief en ziet eindeloos veel mogelijkheden. Je creëert én bewandelt je eigen pad en je bent van niets en niemand afhankelijk. Niets houd je meer tegen om grenzeloos te leven.

Zet vandaag de eerste stap én start direct:

Klik hier: Ja, ik wil Grenzeloos Leven!

Stop met jezelf tegenhouden, wees grenzeloos!

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: