fbpx

Tijd tekort: stop met jezelf beperken en kies voor focus!

door | mei 6, 2021 | Mindset

Tijd tekort? Energie tekort? Voel je jezelf beperkt door je beperkingen? Denk je dat iemand anders het allemaal veel sneller, beter en makkelijker doet in minder tijd? Stop nu!

Tijd tekort

Je wilt vrijheid, groeien en alles kunnen doen? Snap ik, ik ook! Je voelt je juist extra beperkt wanneer je de volgende stap wilt zetten, iets nieuws wilt proberen of wilt groeien. Je wilt graag alles doen en het liefste meteen. Je wilt werken, een social leven, uitgebreid koken, het huishouden op orden houden, Netflix kijken, sporten (minimaal 3x per week), een boek lezen, op Instagram iets plaatsen en tijd en energie hebben voor gezien/partner/vriend(in).

Dus, je komt tijd tekort? Snap ik! Wie zou dat niet hebben, er zitten wel 24 uur in een dag, maar dat gaat hem niet worden als je ook nog een goede nachtrust wilt hebben van 8 uur. Dus… stop NU met alles willen doen, nu meteen. Je zit jezelf alleen maar in de weg! En dat is zo jammer, want juist dat gaat je tijd kosten en een hele berg energie. Nergens voor nodig.

Energie tekort

Naast dat je wellicht tijd tekort komt, kom ik ook energie tekort. Door mijn chronische ziekte en chronische vermoeidheid moet ik de dingen die ik wil doen, in een beperkte tijd doen omdat ik niet altijd evenveel energie heb. Hoe ik dat toch de balans houd tussen alles? Hoe ik me niet beperkt voel? Hoe ik me niet laat tegenhouden? Door focus te hebben en stap voor stap te doen.

Juist om het moment dat ik denk, ik wil alles en wel nu! Ga ik me beperkt voelen, want hoe onrealistisch is dat al niet voor iemand die zich kern gezond voelt? Zeer onrealistisch! En voor mij, door mijn beperkingen is het al helemaal niet haalbaar. En dat moet je ook niet willen! Wat je wel moet willen? Is focus. Wat wil je nu echt?

Beginnen met bloggen?

Wil je een blog beginnen, start dan. Maar ga dan ook niet meteen beginnen met een nieuwsbrief, elke dag posten op Instagram en uitvogelen hoe Pinterest, adverteren en SEO werken. Doe het stap voor stap. Ga van een groot doel, allemaal kleine stapjes maken en ga ze één voor één af. En als je het een onder controle heb, het staat en het loopt, begin dan pas met het volgende.

Elke dag sporten?

Wil je elke dag sporten? Begin dan ook stap voor stap. Begin met 2x per week een half uur en wanneer dat in je routine zit en je daar aan gewend bent ga je naar 3x per week. Zo bouw je het op, wordt het een gewoonte én houdt je het langer vol!

Tijd tekort: Doe het stap voor stap?

En zo werkt het voor alles. Doe het stap voor stap. Voordeel hiervan is is dat je het behapbaar maakt voor jezelf, op deze manier lukt het ook echt om je grote doel te bereiken. Want als je denkt ‘ik ga nu alles doen, in een keer’, wordt het te groot en stop je hoogstwaarschijnlijk voordat je bent begonnen of heel kort daarna. En zo heb je ook nooit meet tijd tekort, want je doet het stap voor stap. Je kunt na het starten van je blog ook nog je vrienden zien, je huishouden bijhouden en uitgebreid voor je gezin koken, want je doet het stap voor stap. Vandaag zet je een stap en morgen kun je de volgende stap zetten. Is dat falen? Nee, dat is slim werken. Want op het moment dat jij alles in een keer wilt doen en alles moet meteen af en het liefste ook nog perfect, ligt ziek worden of een burn-out op de loer. En wie heeft daar baat bij? Jij niet, je vrienden niet, niemand niet.

Boektips voor meer informatie en inspiratie!

Van denken in beperkingen, naar grenzeloos leven!

Je laat je tegenhouden door je eigen fysieke en mentale grenzen, waardoor er niks veranderd. Je komt energie en tijd te kort. Balans vinden tussen wat je wilt en wat je kan lijkt onmogelijk. Je beperkingen houden je tegen. Of houd jij jezelf tegen? Met online cursus Grenzeloos Leven creëer jij een grenzeloze mindset. Zodat je niet meer in beperkingen denkt en stopt met jezelf tegenhouden! Je hebt de grens opgezocht van wat jij wilt, wat jouw lichaam kan en hoe jij wil leven. Je leeft je mooiste leven dankzij je beperkingen, je bent grenzeloos positief en ziet eindeloos veel mogelijkheden. Als ik het kan, kan jij het ook! -> Meer informatie over de online cursus.

Wanneer je focus houdt en eerst het ene project neerzet en laat lopen en daarna het volgende project opstart kies je voor jezelf, kom je nooit meer tijd of energie tekort én kun je alles doen en bereiken wat je wilt doen! Leren wat jij wilt bereiken en hoe je dat doet is een groot onderwerp in mijn nieuwe online cursus Grenzeloos Leven! Start vandaag nog met meer focus: ja, ik wil Grenzeloos Leven!

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest: