fbpx

Learnings: Work hard, travel harder van Suzanne van Duijn

door | aug 27, 2020 | Boeken, Leven

Misschien beter bekend als de dame achter Vrijemeid, Suzanne, heeft begin dit jaar een boek geschreven: Work hard, travel harder. Een boek vol inspiratie over digital nomad lifestyle, passief inkomen, ondernemen en reizen. Ik volgde Suzanne van Duijn al via Instagram en toen het boek uitkwam meteen gekocht! 

Work hard, travel harder van Suzanne van Duijn

Interviews met digital nomads én de mooiste plekken met tips en hotspot worden beschreven. Een boek volop inspiratie over reizen en werken. Maar een boek met praktische uitleg van met welk beroep je meteen weg kunt, hoe je begint en waar je allemaal rekening mee kan houden. En als je dan op reis bent, wat kun je verwachten en hoe kun je je voorbereiden. Zoveel informatie! Heerlijk vind ik dat :). Maar welke dingen heb ik geleerd en neem ik mee uit dit boek?

Lees ook:

  1. Learning: The self-made guide
  2. Digital nomad worden: hoe begin je en mijn eerste trip
  3. Digital nomad & chronisch ziek: gaat dat samen?

Learnings van het boek Work hard, travel harder

  • Backpacken is leuk, maar het kan ook anders 

Wat ik vooral leerde door dit boek is dat de standaard digital nomad, met backpack, geen huis en overal en nergens te vinden is, niet de enige optie is om als digital nomad te leven. Suzanne, de schrijfster, heeft bijvoorbeeld zelf een huis en vriend in Nederland en is zo ongeveer 4 maanden per jaar in het buitenland. De een heeft wel een huis/thuis basis in een land, de ander niet. De een reis alleen, de ander als stel en zelfs met kinderen. Alles is mogelijk! Kijk vooral wat jij fijn vindt, neem ik er uit mee. 

  • Het is meer dan alleen reizen

Reizen, de wereld zien en werken. Klinkt als muziek in de oren! Maar uit dit boek neem ik ook mee dat het meer is dan ‘alleen’ reizen. Het gaat om de vrijheid die je ervaart en het is locatie onafhankelijk werken. En dat kan je ook in Nederland ervaren! In een koffietentje of op het strand werken i.p.v. thuis aan de keukentafel. Om zo je werk in te richten dat het eigenlijk niet uitmaakt waar je werkt, dat is vrijheid. 

  • Geld verdienen als je laptop niet opent

Wat ik ook meeneem uit het boek is dat het vaak toch op neerkomt dat je aan het ondernemen bent wil je die vrijheid ervaren en locatie onafhankelijk werken. Maar dat houdt dan weer in dat je vaak afhankelijk bent van opdrachtgevers. Hoe zorg je ervoor dat je ook geld verdient als je je laptop niet opent? Passief inkomen! Ook daarover vertelt Suzanne meer over, hoe dat in elkaar zit. En hoe je opdrachtgevers vindt als je onderweg bent. Erg veel handige tips en tricks!

Meteen aan de slag?

Wil je meteen aan de slag of ben je mega enthousiast na het leven van het boek? Dat had ik ook! Ik ben toen een coaching traject begonnen bij Suzanne. Maar Suzanne heeft ook een e-courses die perfect aansluit op het boek! Je krijgt zelfs het boek als je meedoet aan de e-courses. Maar de e-courses helpt je net wat verder op weg om ook écht als digital nomad aan de slag te gaan.

Naar mijn mening is het boek Work hard, travel harder dus de moeite waard om te lezen! Meteen lezen, bestel dan hier het fysieke boek. Heb jij nog aanvullingen of tips, laat het dan weten in de reacties hieronder!

Liefs, Fenna 

Lees ook:

  1. Learning: The self-made guide
  2. Digital nomad worden: hoe begin je en mijn eerste trip
  3. Digital nomad & chronisch ziek: gaat dat samen?

Bewaar dit artikel op Pinterest: