fbpx

Minder werken dwingt je prioriteiten stellen

door | nov 29, 2022 | Ondernemen

Mijn slimmer werken tip is minder gaan werken. Je moet het door hebben én dan pas kun je veranderen. Toch? Er komen altijd dingen tussendoor. Feit. Waarom blijf je dan je agenda zo volproppen?   

Slimmer werken tip

De afgelopen maanden merkte ik dat niet al mijn werkuren even efficiënt verliepen. Door mijn energiebeperking moet ik goed op mijn tijd letten en op de uren die ik werk. Om er zeker van te zijn dat ik hoge kwaliteit kan blijven leveren zonder mezelf voorbij te lopen heb ik mijn agenda anders ingedeeld. 

Juist door minder te werken dwing je jezelf om scherp prioriteiten te stellen. Op een gegeven moment bleef mijn agenda vollopen zonder dat ik het écht door had. Hoe dan? Elke week vloog voorbij… Ik dwong mezelf binnen echt mijn uren te werken die ik wil werken en de rest te schrappen.

Dwing jezelf minder te werken

Ik heb alles op papier gezet: hoeveel uur ik voor klanten werk per maand én per week, hield strak mijn uren bij van alles (dus ook alles wat tussendoor kwam), vond de lekkages, ik stelde nieuwe prioriteiten en gooide mijn agenda op de schop.

De volgende inzichten kwam ik tegen:

  • Ik liet andere mensen mijn agenda bepalen.
  • Zei te snel ‘ja’.
  • Ik paste mijn agenda aan, om aan andermans agenda te voldoen.

Dus ging ik kritisch kijken en deed het volgende:

  1. Paste mijn agenda aan n.a.v. de uren die ik écht werk en niet hier en daar nog half uur erbij plannen voor de zekerheid. Nee focus. 
  2. Ik maak nu elke week standaard ruimte voor twee afspraken. 
  3. Plan twee keer in de week aan einde van een werkdag een half uur voor zaken die tussendoor komen. Zo niet, ben ik eerder klaar. 

Slimmer werken tip top in orde

Wil jij een een bedrijf waarin jij je eigen grenzen en keuzes bepaalt? Ik help je graag de juiste prioriteiten te stellen waardoor je bedrijf veel beter gaat lopen, er meer ruimte en tijd vrijkomt en je de resultaten haalt waar je van droomde toen je ooit begon. Kijk wat ik voor je kan doen en dan denk ik graag gratis een keer met je mee!

Wees eerlijk, blijf  jij stiekem je agenda nog net iets te vol proppen?

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Slimmer werken tip