fbpx

Slimmer werken én geld verdienen in minder uren en met minder energie

door | jun 14, 2022 | Ondernemen, Podcast

Hoe kun je geld verdienen door slimmer werken? In mijn eerdere podcast afleveringen is het al gegaan over focus en balans vinden, als je deze tips hebt toegepast weet je wat voor jou en jouw lichaam fijn werkt als je aan het werk bent. Nu wil je niet over je grenzen heen gaan door een slaaf te worden van je onderneming. Je wilt geld verdienen, onafhankelijk zijn en de vrijheid te ervaren.  

Slimmer werken én geld verdienen

 1. Luister het gehele interview via podcast >> Spotify!
 2. Of scroll verder lees de podcast alleging over slimmer werken!

Minder uren en met energie

Veel mensen met een chronische aandoeningen gaan ondernemen om hun werk zo te kunnen laten aansluiten dat het past bij hun fysieke grenzen. Natuurlijk is dat voor mij ook een groot voordeel. Toch is mijn antwoord op de vraag waarom ik ben begonnen met ondernemen niet zo populaire, namelijk geld. 

Onafhankelijkheid

Ik heb op een gegeven moment bijbaantje dat ik bij mijn ouders in de schoenenwinkel had op zaterdagen in de verkoop stop gezet. Ik heb tegen mijn ouders gezegd, ‘ik stop op zaterdagen met werken’. Waarom? Ik wilde verder met mijn eigen onderneming. Ook had ik ondertussen twee klanten die waarvoor ik op een zaterdag in plaats van in de winkel voor hun kon werken. Ook wist ik dat ik meer kan geld kon verdienen als ik verder ging met bedrijven helpen met hun online zichtbaarheid. 

Op mijn 17e werd een Wajong uitkering niet goedgekeurd voor mij, ik was te “goed”. Ook kon en kan ik niet terugvallen op andere subsidies of regelingen, omdat ik te goed ben. Ondanks dat ik 20 uur in de week kan werken, dat is op lange termijn echt mijn max. En ondanks dat ik een hoge zorgverzekering heb en andere aanpassingen moet doen in dagelijks leven die geld kosten. Zoals een auto, omdat OV niet gaat voor mij. Ik ben realistisch genoeg dat dit allemaal geld kost. Ook wist ik al vroeg dat als ik iets wil, ik het zelf moet regelen. Ook mijn financiën. 

Full focus!

Door afstuderen en corona stond Studio Luchtig en Hou Het Luchtig stil. Ik had geen opdrachtgevers meer en geen inkomen begin 2020. Na mijn studie, vanaf juli 2020 ben ik gaan knallen, full focus, vanaf september 2020 begon het weer te lopen. En dat ging heel snel! Binnen drie maanden fulltime ondernemen (nadat ik klaar was met studeren) haalde ik mijn eerste omzet van €4.000,-. Na eind 2020 had ik een buffer opgebouwd en ging ik het huis uit. Het grappige is, dat op het moment dat ik uit huis ging en ik iets ging huren, leken mensen te denken “oh, dan moet het wel goed gaan met ondernemen”.

Money talk 

Maar hoe kun je geld verdienen met 20 uur werken per week? Er wordt namelijk heel snel vanuit gegaan dat wanneer je parttime werkt je minder inkomsten hebt of je minder doet. Maar ik ben er van overtuigd, dat dat niet waar is! Door slimmer te werken kun je ook heel veel werk verzetten én prima geld verdienen.

Nu ligt mijn maandomzet tussen de €3.000 en €6.000, hier kan per maand wel wat verschil inzitten. Dus probeer ik meer te kijken per kwartaal dan per maand. Dat is voor mij logischer. Dat is gemiddeld €12.000 per kwartaal. Hier moet nog belasting en alle kosten vanaf. 

Slimmer werken door verdienmodellen

Om slimmer te werken, werk ik met meerdere verdienmodellen én werk ik erg productief zodat Ika alsnog bergen werk kan verzetten binnen de 4 uur die ik per dag werk. Ik heb twee bedrijven, Hou Het Luchtig én Studio Luchtig, en beide bedrijven hebben hun eigen verdienmodellen. 

 • Passief: 
  Passief inkomen betekent dat je iets neerzet wat je helemaal automatiseert en er dus eigelijk (op de marketing na) niet meer naar om hoeft te kijken. Dit zijn voor mij de e-books van Hou Het Luchtig én Studio Luchtig en de cursussen van Hou Het Luchtig. Middels de verkoop van de e-books en de cursussen krijg ik dus inkomsten door iets wat ik al helemaal heb neergezet en dus nu vrij weinig voor hoef te doen. Natuurlijk moet je deze producten nog wel verkopen, dus je blijft altijd bezig met sales en marketing. 
 • Klanten voor Studio Luchtig:
  Met Studio Luchtig help ik als contentstrateeeg bedrijven met het verbeteren van hun online zichtbaarheid. Denk aan content maken voor social media, website teksten schrijven en advies of strategieën. Ik heb verschillende diensten die ik aanbied names Studio Luchtig, gericht op de lange termijn of éénmalig. Zo creëer ik met lange termijn opdrachten een redelijk stabiel inkomen én kan ik met éénmalige opdrachten aannemen als er iets tofs voorbij komt!
 • Coachingstraject met Hou Het Luchtig:
  Ook heb ik een 1:1 coachingstraject ontwikkeld, gericht op ondernemers met fysieke grenzen. Het traject is zo ingericht dat jij als ondernemer je bedrijf zo kan neerzetten dat je niet meer afhankelijk bent van je lichaam of van het openen van je laptop om geld te verdienen. Door niet harder, maar slimmer te werken! Natuurlijk :).  Lees hier meer over mijn 1:1 coachingstraject!
 • Uitbesteden:
  Niet iedereen vindt dit een verdienmodel, maar ik wel. Want ik werk maar 20 uur per week en op een gegeven moment zitten mijn uren vol. Wanneer er een nieuwe opdracht voorbij komt heb ik dus twee keuzes, ik ga delegeren of ik zeg nee. Ik koos al binnen 3 maanden om samen te werken met freelancers. Deze freelancers betaal ik en ik krijg betaald door de opdrachtgever en hier houd ik dan een percentage aan over. Ondertussen heb ik fijne freelancers om mij heen die ik vertrouw en waar ik graag mee samenwerk. Ik houd zelf het contact met de klanten en delegeer de taak naar freelancers.
 • Productief werken:
  Door focus te houden, leren nee zeggen en goed te plannen kun je binnen 4 uur op een dag productief werken net zoveel als iemand ander 8 uur op kantoor zit. Daar ben ik echt heilig van overtuigd! Luister voor uitgebreidere tips naar de aflevering 5 en 7 van de podcast. 

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

slimmer werken